“Toplu Taşımacılıkla Büyüyün”

16-22 Eylül 2013 tarihlerinde dünyadaki toplu taşımacılık kurumları aynı anda şu mesajı verecekler: "Toplu Taşımacılık ile Büyüyün" (Grow with Public Transport).

Bu kurumlar, kentlerin daha iyi yaşanabilir bir hale gelmesi için toplu taşımacılığın öneminin altını çizecekler.

2013 Avrupa Hareketlilik Haftasında, Uluslararası Toplu taşımacılar Birliği (UITP) dünya çapında yer alan 92 ülkedeki üyelerini toplu taşımacılığın ekonomik, çevresel ve sosyal yararlarını vurgulamak üzere kendi dillerinde bu kampanya mesajını yayınlamaları hususunda teşvik ediyor.

Küresel harekette yer alan ilk şehir kampanyayı kullanan Transportes de Lisboa–Carris e Metro ile Portekiz’in başkenti Lizbon olmuştur. UITP tarafından hazırlanan kampanya video ve basılı görselleri Portekizceye çevrilerek Lizbon’da kent içerisinde metrolarda, otobüslerde, istasyonlarda ve duraklarda, web sayfalarında ve sosyal medyada yayınlamaktadır. (Video için tıklayınız)

Kampanyanın amacının toplu taşımacılığın her kademedeki faydalarının ortaya konularak toplu taşımacılık yatırımlarının sürdürülebilir kılınmasına destek olmak olduğunu ifade eden UITP Orta Doğu ve Kuzey Afrika Ulaşım Mükemmeliyet Merkezi Projeler Direktörü Kaan Yıldızgöz, “Toplu taşımacılığın kenti yaşamak ve çalışmak için daha cazip hale getirdiğine yürekten inanıyoruz ve Eylül ayında bunun gerçek bir küresel hareket olduğunu göstereceğiz” dedi.

Dünya genelince kampanyaya katılan şehirlerle ilgili ayrıntılar Ağustos ayında yayınlanacak ve sonuçları açıklamak üzere Eylül ayında Avrupa Hareketlilik Haftasında Brüksel’de bir basın toplantısı düzenlenecektir. Türkiye’deki kurumlarda UITP Türkiye Ofisi ile temasa geçerek bu kampanyaya katılabilirler. Kampanyaya katılan kentlere UITP Genel Merkezi ve Türkiye Ofisi tarafından kampanya planlanması ve uygulanmasında destek sağlanacaktır.

Daha fazla bilgi için http://growpublictransport.org/ sayfasına ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın