Topçu Kışlası’nda mimar krizi

Taksim Meydanı'nı yayalaştırma projesiyle birlikte açıklanan Taksim Gezi Parkı'na Topçu Kışlası projesinde mimar krizi yaşanıyor.

1939 yılında yıkılan Topçu Kışlası’nın bir repkilasını inşa etmek isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul’da tanınmış mimarların kapısını çaldı. Ancak olumlu cevap alamadı. Taksim’de yapılması planlanan Topçu Kışlası ve yayalaştırma projesiyle ilgili tepkiler sürerken şimdi de kışlayla ilgili mimar krizi çıktı. Kışlanın planlarının çizilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen Yüksek Mimar Halil Onur’la birlikte çalışması için mimar arayışına başlandı. İstanbul’un tanınmış mimarlık ofislerinin kapısını çalan Büyükşehir Belediyesi ret cevabı aldı.

Kapı kapı dolaşıldı
Edinilen bilgilere göre Büyükşehir Belediyesi önce Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aykut Karaman’la anlaşmak istedi. Karaman’ın Büyükşehir Belediyesi’ne söz konusu işi yapamayacağını bildiren bir yazı yazdığı öğrenildi.

Atatürk Kültür Merkezi restorasyon projesinde danışman olarak görev alan Tabanlıoğlu Mimarlık’la da görüşen Büyükşehir Belediyesi buradan da olumsuz cevap aldı. Edinilen bilgilere göre, Tabanlıoğlu Mimarlık’tan projeyi ancak mimarlıkla ilgili karar yetkisinin kendilerinde olması koşuluyla üstlenebilecekleri, Topçu Kışlası’nın taklidini inşa etmek istemedikleri bildirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin son olarak İlke Planlama’nın kurucularından Özcan Biçer’le görüştüğü ancak buradan olumsuz cevap aldığı gelen bilgiler arasında.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın