Topbaş’tan Taksim Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sitesinde bugün yayınlanan habere göre; Koruma Kurulu'nda onaylanan Taksim Meydanı Düzenleme Projesi yakında uygulanacak.

Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Koruma Kurulu’nun İstiklal Caddesi’ni de kapsayan Taksim Meydanı Düzenleme Projesini onayladığını, en kısa zamanda meydandaki beton görünümünün kalkacağını söyledi. Yeşil ve sert zeminin birarada bulunduğu düzenleme için en yakın zamanda çalışmaların başlayacağını söyleyen Topbaş, İstiklal Caddesi’nin de bu düzenleme kapsamında yenileneceğini ekledi.

Topbaş; “Caddenin altındaki eski galeriyi İSKİ toparladı, problem ortadan kalkmış oldu. Seçilen malzeme ile yeni bir uygulama tamamlanacak. Malzeme üzerinde çok durduk, İstiklal Caddesi’nde Sultanahmet ‘te yaptığımız çalışmanın bir benzeri olacak. Yürüme konforunu bozmayacak biraz daha az kıvrımlı ve beton harç üzerinde olacak. İSTON özel olarak üretti. Meydanlar yaşandıkça algılanması çok daha farklı olur. Taksim’de maalesef sadece geçiş alanı olarak kullanılıyor. İstiyoruz ki Taksim Meydanı yaşanılır bir yer olsun, vakit geçirilsin” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın