Tomohito Ushiro’dan “Bir Kamusal Sanat Eseri”: Tuvalet

Japon grafik tasarımcı Tomohito Ushiro, Tokyo Toilet projesinin bir parçası olan Hiroo East Park umumi tuvaletini tamamladı.

 

Hiroo East Park’ta bulunan tuvalet, projenin tasarlandığı zamandaki dünya nüfusuna atıfta bulunarak 7,9 milyar farklı ışık düzenini çevreleyen büyük bir ışık paneline sahip.

Daha önce arsada bulunan kırmızı tuğla bloğun yerini almak üzere oluşturulan beton yapı, ışık panelini çevreleyen camlı bir arka duvara sahip.

White Design’in kurucusu Ushiro, tuvaletin kamusal sanatın bir parçası olarak görülmesini, mimarlar ve tasarımcılar tarafından tasarlanan Tokyo Toilet projesine dikkat çekmesini amaçlıyor.

Ushiro, “Pek çok insanın yaşadığı bir bölgede yeşilliklerle çevrili bir parkın içindeki konumu, aynı zamanda insanların günlük yaşamlarının bir parçası olan ve her zaman sorular soran bir kamusal sanat eseri gibi olduğu anlamına geliyor” dedi.

“Umarım bu tuvalet, insanlara projenin önemi hakkında sürekli düşündüren bir anıt olur,” diye ekliyor.

Bu sanat çalışması gün içerisinde yeşil ışık kullanırken, geceleri beyaz ışıkla aydınlanıyor ve sürekli değişen ışık desenleri ile kullanıcılarına farklı görünümler sunuyor.

Ushiro, “Tuvaletin 7,9 milyar aydınlatma modeline sahip olduğu söylenebilir – dünya nüfusuyla aynı sayı – çünkü bunlar gün boyunca ağaçların arasından süzülen güneş ışığından ay ışığına veya geceleri uçuşan bir ateş böceğine kadar sürekli değişiyor. İnsanlar asla iki kez aynı deseni görmeyecek.”

Beton blok bebek sandalyeleri ve alt değiştirme alanları bulunduran iki kare bölme barındırıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın