Tokyo’nun Katmanlı Sokaklarını Cephesindeki Merdivenlere Yansıtan “Hotel Siro”

Mount Fuji Architects Studio, cephesindeki çelik merdivenlerle Tokyo'nun katmanlı sokaklarına atıfta bulunan bir otel tasarladı.

“Hotel Siro”, ziyaretçilerini Tokyo’dan ve dinamik kentsel çevreden uzaklaştıran diğer otellerden farklı olarak tasarlanmış. Bina, Japonya başkentinin katmanlı sokaklarını, her katı birbirine bağlayan farklı merdiven tasarımlarıyla doğrudan bina cephesine taşıyor.

Merdivenler, her katta doğal havalandırmayı ve hafif esintileri destekleyen açık koridorlara çıkıyor. Oteldeki her odaya, Ryokan* hanlarını anımsatan doma girişlerine sahip bu yükseltilmiş geçitlerden doğrudan erişim sağlanıyor.

*Ryokan: geleneksel yol kenarı hanları için kullanılan Japonca sözcük

Konuklar, Shoji panellerini (ahşap çerçeveli, yarı saydam ve katlanabilir perde) ve sürgülü kapıları açarak Ikebukuro bölgesinin silüetini izleyebiliyor.

Mount Fuji Architects Studio kurucusu Masahiro Harada, “bana şehirde kaldığımı hatırlatan otelleri seviyorum” diyor ve ekliyor:

“Genellikle, caddedeki ön kapıdan bir otele girersiniz ve kayıt yaptırmak için oldukça tenha bir lobiye ulaşırsınız. Asansör sizi yukarı çıkarır, loş bir koridorda yürürsünüz, odanızın kapısını açar ve nihayet geceyi içinde geçireceğiniz alana ulaşmadan önce banyonun önündeki dar boşluktan geçersiniz. Pek çok katmandan oluşan oda o kadar izole edilmiş ki kendinizi Tokyo şehrinden ayrı bulursunuz ve yalnızca belirli tarzda bir otelde kaldığınızın farkına varırsınız. Her zaman bunun gezgin için gerçekten sıkıcı olduğunu hissediyorum. Burada yaratmak istediğimiz şey, misafirlerin şehrin benzersizliğini yaşayacağı bir oteldi.”

Etiketler

Bir yanıt yazın