Tokyo’da, Yaratıcılığı Deneyimleme Konsepti ile Yenilenen Bir Müze

TONERICO: INC, Tokyo'da, Bridgestone Sanat Müzesi'ne ev sahipliği yapan binayı yeniden inşa etti ve açıklık ve yakınlık arasındaki dengeyi koruyan yeni bir sanat alanına, Artizon Müzesi'ne dönüştürdü.

Şehrin merkezinde yer alan Artizon Müzesi, “yaratıcılığı deneyimleme” konsepti ile geliştirildi. Bu, müze alanı içinde “görme, hissetme ve öğrenme”ye işaret ediyor, ziyaretçilere, sergilenen sanat eserlerinin yaratıcılığını deneyimleme imkanı veriyor ve yeni bir çağa öncülük ediyor.

1952 yılında Shōjirō Ishibashi tarafından kurulan Bridgestone Sanat Müzesi, Mayıs 2015’te kapandı ve Artizon Müzesi adı altında yeni bir sanat mekanı olarak yeniden açıldı. Müzeyi yeniden tasarlayan TONERICO: INC, mekanı insanlar ve sanat arasında yeni bir ilişki yaratmaya çalışan açık bir müze olarak planladı.

Artizon Müzesi 23 katlı KKyobashi kulesinin zemin katında yer alıyor. Galeriler, eski müzenin yaklaşık iki katı alanı kapsayan üç kata yayılıyor. Yapı ve hizmet araçları, doğal afetlerin etkilerini mümkün olduğunca en aza indirmek ve en son güvenlik ve ekipmanı sağlamak için tasarlanmış. Eski sanat müzesinin ön girişi, ana cadde olan Chuo-dori tarafına taşınmış. Ek olarak, müzeye sezgisel ve samimi bir tasarım kazandırmak için girişe açık toplantı alanı yerleştirilmiş.

Dış tasarım, özellikle ana caddedeki binalarla modernlik ve uyum arasında dikkat çeken bir denge kurmaya özel önem göstererek geliştirilmiş. Sanat müzesinin ve fosforik asitle işlenmiş çelik panellerin duvarlarına uyan kafes işi, kiremit ve mürekkep taşı gibi malzemeleri anımsatan renkler ve dokularla, otantiklik hissi oluşturmak için kullanılmış. Müze girişini oluşturan birinci ve ikinci katlar, şeffaf, sekiz metre yüksekliğindeki cam pencerelerle çevrelenmiş, entegre bir açık tavan tasarımı ve iç kısmın dışarıdan görülebildiği bir atriyum oluşturulmuş. Birinci kattaki kafe alanında cam pencerelerin arasında bulunan, dokuz adet büyük döndürülebilir cam kapı ile daha büyük bir ferahlık hissi yaratılmak istenmiş.

Galerilerin, dükkanların, kafelerin ve ofislerin dikey düzeni, müzeyi yeni bir kentsel tarzda ifade etmiş. TONERICO: INC, müzeye dostluk ve açıklık atmosferi kazandırmak ve modernliği ve insani sıcaklığı ifade etmek için iç mekan malzemelerini dikkatle seçmiş. Koleksiyonun kapsamı antika sanat eserlerinden, modern Japon batı tarzı tablolara, empresyonistlere, 20. yüzyıl sanatından çağdaş sanata kadar uzanıyor. Yeni tasarım, dördüncü katın bir bölümünü işgal eden bir vitrinde eski eserler ve benzer nesneleri gösterme fırsatı sunuyor. Oldukça şeffaf lamine cama entegre olan vitrin 15 metre uzunluğunda ve bu özelliği onu, koleksiyondaki diğer eserlerin hatasız değerlendirilmesi için mükemmel kılıyor.

 

 

Etiketler

Bir yanıt yazın