Tokyo’da Kashiwa Sato Tarafından Tasarlanan Umumi Tuvalet

Grafik tasarımcı Kashiwa Sato, Japonya′nın Tokyo kentindeki Ebisu istasyonunun yanına beyaz alüminyum panjurlara kaplı bir umumi tuvalet tasarladı.

Şehrin önde gelen mimar ve tasarımcıları tarafından tasarlanan 17 tesisin inşa edileceği Tokyo Tuvalet Projesi‘ne en son eklenen Sato′nun ünitesi, yoğun yolcu trafiğine sahip bir istasyonun dışında yer alıyor.

Marka ajansı Samurai Inc′i yöneten ve Uniqlo için marka stratejisi tasarlayan Sato; tasarladığı hacmin cephesinde parlak ve temiz bir görünüm yaratmak amacıyla beyaz alüminyum panjurlar kullanmış.

Sato tasarımı hakkında, “Ebisu Karakolu’na ait polis kulübesinin yanında bulunan tuvaletin, insanların her gün gördüğü bir mahalle sembolü olacağı için fazla dikkat çekmemesi gerektiğini düşündük,” diyor.

Panjurlar, geçirgen bir duvar oluşturmak için iki santimetre boşluklarla ayrılmış. Duvar, dikdörtgen bir blok etrafında U şeklinde yönelen bir koridoru çevreliyor. Blok içerisinde cinsiyete göre ayrılmamış beş tuvalet kabini bulunuyor.

Tasarımcı kolay girilen, kullanımı kolay olan ve yoldan geçenlere biraz daha canlı hissetmeleri için temiz bir görünüme sahip olan bir tuvalet amaçlamış.

Sato, bu ünitenin yanı sıra Tokyo Tuvalet Projesi’nin bir parçası olarak inşa edilecek tüm tesislerde kullanılacak piktogramları da tasarlamış.

Tokyo Tuvalet Projesi kapsamında Nippon Vakfı′nın toplam 17 tuvalet yapılması planlanıyor. Şimdiye kadar tamamlanan üniteler arasında Toyo Ito tarafından tasarlanan üç mantar benzeri yapı, Shigeru Ban tarafından tasarlanan bir çift şeffaf yapı ve moda tasarımcısı Nigo tarafından tasarlanan ev şeklinde bir umumi tuvalet yapısı yer alıyor.

Tokyo’nun Umumi Tuvaletlerine Mimar ve Tasarımcı Eli

Etiketler

Bir yanıt yazın