Tokyo’da Bir Manga Sanatçısının Heykelsi Cepheli Evi

Tokyo’da Bir Manga Sanatçısının Heykelsi Cepheli Evi

Tan Yamanouchi & AGWL, Tokyo'da gelecek vaat eden bir manga sanatçısı için farklı bir ev ve atölye tasarladı.

  

Kompakt konut bir yandan kurgusal bir anlatı duygusu uyandırırken diğer yandan somut günlük hayatımıza bağlı kalan bir alan yaratacak şekilde hayata geçirilmiş.

Ev heykelsi cephesiyle mahalledeki diğer konutlardan farklılaşıyor. Tasarımcılar, sanatçının ofis olarak kullanabileceği alanlar yaratırken, ailenin tüm özel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mevcut planı değiştirmiş.

Projedeki ilk unsur müşterinin isteği doğrultusunda ev için içe dönük bir cephe sağlamak üzere uygun yüksekliği ayarlamak olmuş. Cadde boyunca dinamik bir şekilde yerden yükselir şekilde tasarlanan ev akışkan bir şekilde bükülen depreme dayanıklı bir duvar olarak şekillendirilmiş.

Girişe açılan etkileyici tünel, misafirleri sıradandan sıra dışına doğru bir adım atmaya davet etmek üzere inşa edilmiş.

İçeride mevcut iki katlı kat planıyla birlikte uzun, dar araziyi verimli bir şekilde kullanmak için genel plan yeniden tasarlanmış ve önemli yükseklik farkları yaratacak şekilde düzenlenmiş. Evin kuzeyiyle bütünleşen küçük bir ışıklı avlu dışında mimarlar, evin her tarafına yayılan bir “boşlukta” aydınlık ve karanlık arasında bir kontrast yaratmak için açıklıkların sayısını önemli ölçüde sınırlandırmış.

COVID-19 salgınının ardından manga sanatçılarının yaşam tarzlarında dikkate değer bir değişim görülmüş. Çevrimiçi prodüksiyonun yeni ana akım norm haline gelmesi nedeniyle giderek artan bir şekilde evden çalışan sanatçılar, toplantı ve görüşmelerini de evlerinden yapmaya başlamış. Proje ev sahibi için hem yaşam alanı hem de ofis olma özelliği taşıdığından 2 alanın birbirinden ayrılmış ama kolayca erişilebilir tutmak için geniş alana sahip olması sağlanmış. Evin her köşesinin yaratıcılığı ve konforu ön planda tutması amaçlanırken iç mekan, yüksek – alçak ve karanlık – aydınlık kontrastlı bir “boşluk” olarak tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın