Tokludede Düşleri

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından 2 Temmuz-3 Ağustos 2012 tarihleri arasında düzenlenen 7. Kent Düşleri Atölyesi kapsamında Tokludede Grubu'nun çalışması belgesele dönüştü.

Bu yıl 7.si düzenlenen Kent Düşleri Atölyesi kapsamında, Eminönü Hanlar Bölgesi, Ayvansaray/Tokludede, Tophane/Çukurcuma, Beyoğlu İstiklal Caddesi ve Yakın Çevresi, Beşiktaş Çarşısı ve Yakın Çevresi, Küçükçekmece İç-Dış Kumsal Sit/Trakya BKBT, Tarihî Kadıköy Çarşısı ve Çevresi/Anadolu BKBT olmak üzere İstanbul’un 7 bölgesini ele alan çalışmalardan Tokludede Grubu, projelerini bir belgesele dönüştürdü. Yürütücülüğünü Mücella Yapıcı, Eser Yağcı, Zeynep Bıyık ve Ahmet Sıtkı Demir’in üstlendiği grup, İstanbul’da kentsel dönüşümün sürdüğü tarihi bölgelerden biri olan Ayvansaray’daki Tokludede Mahallesi üzerine ortaya koydukları çalışma ile yaşanan süreci net biçimde belgeliyor.


Etiketler

1 Yorum

  • mustafa-demir says:

    çok başarılı ve ihtiyacımız olan bir çalışma olmuş,emeği geçenlerin ellerine sağlık.kör olmak gerek bu gerçekleri görmemek için, umarım Tokludede’yi beton yığınlarına değil çocuk cıvıltılarına bırakırlar…

Bir yanıt yazın