TOKİ’nin hamlesiyle daha kaliteli bir yaşam sunduk

Mersin başta olmak üzere yatırımlara ve kentsel dönüşüme hız verdiklerini belirten Devlet Bakanı Çağlayan, "TOKİ'nin büyük katkısıyla halkımıza kaliteli yaşam sunulmuştur" dedi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, 2011 yılı itibariyle Mersin’de yapılacak yatırımların 3 milyar lirayı geçeceğine işaret ederek, bu sayede binlerce Mersinli’nin iş bulacağını belirtti.

Mersin’in en büyük sorununun işsizlik olduğunu, bu sorunu sadece kendilerinin çözebileceğini belirten Çağlayan, kentte çok önemli projelerin hayata geçirileceğini, bunun da çok uzun vadede değil, birkaç hafta içerisinde start alacağını kaydetti.

2023’E 15 MİLYAR YATIRIM
Hayata geçirilmesi planlanan çalışmaların 4 yıl içerisinde yapılacak bölümünün 8,5 milyar, 2023 yılına kadar yapılacak yatırımların ise 15 milyar lirayı bulacağını belirten Çağlayan, şöyle devam etti: ‘4 yıl içinde yapılacak yatırımlar aslında öncelikli olarak istihdama yönelik. İddialı bir hedef koyduk, 78 bin 505 Mersinli’yi iş sahibi yapacağız. Yani Mersin’de işsizliği ortadan kaldıracağız. Zaten Başbakanımız’ın da Mersin’e özel bir ilgisi var.’

KENTLERE MODERN VURGU
Çağlayan, şöyle konuştu: ‘Burada bir Mersin var, öte yanda da başka bir Mersin var. İnsanların yaşam şartlarının son derece kıt ve kötü olduğu bir şehir var. TOKİ bu konuda çok büyük bir görev üstleniyor. Özellikle geri kalmış hemen şehir içindeki Akdeniz başta olmak üzere ilçelerde yapılanmalara süratle başlıyoruz. Vatandaşlarımızı gecekondularda yaşatmak yerine onları modern TOKİ hamlesiyle kira öder gibi ev sahibi olacağı özel mülklere yerleştireceğiz. Maliyeti 600 milyon TL’yi geçecek 5 bin konut yapacağız. Toplu konutla birlikte kentsel dönüşümü gerçekleştirmiş olacağız.’m

Etiketler

Bir yanıt yazın