TOKİ’den ilahiyat kampüsü

TOKİ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi için eğitim ve yurt binaları, kütüphanesi ile kongre merkezi bulunan modern kampüs inşa edilecek.

Yaklaşık bir yıllık görev süresindeki çalışmalarını anlatan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, öğretim üyesi sayısında önemli bir artış yaşandığını, üniversite bütçesinin yüzde 30’luk artışla bu yıl için 150 milyon lira olduğunu ifade etti. Öğrenci sayısının ise 33 bin 500’e ulaştığını kaydetti.

Yatırımlarda da ciddi artışlar yaşandığına dikkati çeken Laçiner, şöyle devam etti: “İlahiyat Fakültesi, ilkel bir binada eğitim veriyor. Onun için de gelişmiş bir kampüs sözü alındı. Arkadaşlar, TOKİ, Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla görüşüyorlar. Ümidimiz bu yıl içinde temelinin atılması. İngilizce ve Arapça hazırlığı olan, yurt binaları, kütüphanesi ve gelişmiş bir kongre merkeziyle bir ilahiyat fakültesi kampüsü düşünülüyor”

Laçiner, İletişim Fakültesini kurduklarını ama öğrenci almadıklarını belirterek, “Fakültenin altyapısı ve öğretim üyesi hazır olmadan orayı açmayız. Hukuk fakültesi kurulması konusunu ise barodan ve şehirden gelen tepkiler üzerine askıya aldık” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın