TOKİ’den Arena Açıklaması

Galatasaray-Juventus karşılaşmasında Türk Telekom Arena Stadı’nın zemininin kar altında kalması üzerine stadyumu inşa eden TOKİ’den açıklama geldi.

Türk Telekom Arena Stadı’nda dün oynanan Galatasaray-Juventus karşılaşması sırasında başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle, sahanın kar altında kalması ve müsabakanın ertelenmesi üzerine bazı basın yayın organlarında, “TOKİ alttan ısıtma yok açıklaması yaptı” şeklindeki haberler üzerine TOKİ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yazılı bir açıklamada bulunuldu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Haberde ifade edildiği üzere statta “alttan ısıtma olmadığı” şeklinde bir açıklama yapılmamıştır. İdaremiz tarafından 28 Eylül 2009 tarihinde sözleşmesi imzalanan, 52 bin seyirci kapasiteli çok amaçlı stadyum ve 4 bin 500 araçlık otoparktan oluşan spor kompleksi ikmal inşaatı işi, Varyap Varlıbaşlar Yapı San ve Turz. Yat. Tic. A.Ş. & Uzunlar İnş. San ve Tic. A.Ş. iş ortaklığının yükleniminde tamamlanarak, gözlemci olarak Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin de imzaladığı 13 Ocak 2011 tarihli tutanakla, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir.

Alttan ısıtma sistemi test edilerek teslim edildi

İş kapsamında çim saha alttan ısıtma sistemi uluslararası standartlarda yapılmış olup gerekli testler gerçekleştirilerek teslimi sağlanmıştır.

Eksik ve kusurlu işler ise geçici kabul komisyonu tarafından 08 Nisan 2011 tarihli tutanak ile tamamlanmış, TOKİ, Galatasaray Spor Kulübü Derneği ve yüklenici firma tarafından eksiklerin giderildiği tutanağa bağlanmıştır. İşin geçici kabul tutanakları 15 Nisan 2011, kesin kabul tutanakları ise 17 Nisan 2013 tarihinde İdaremizce onaylanmıştır.

Anlaşılacağı üzere İdaremiz, Türk Telekom Arena Stadı’nı eksiksiz bir şekilde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne teslim etmiştir. Stadın kullanımından kaynaklanabilecek aksaklıklardan, İdaremizin sorumluluğu bulunmamaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın