TOKİ’den 4 üniversiteye yeni bina

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Şırnak, Bartın, Yozgat Bozok ve Bülent Ecevit Üniversitesi’ne idari ve eğitim binaları yapımı için ihaleye çıkıyor.

TOKİ, yeni yılda yükseköğretimin alt yapısını güçlendirmek için çalışmalara hız verdi. İdare öncelikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde üniversite eğitimi alacak öğrencilerin modern tesislere kavuşması amacıyla Şırnak Üniversitesi’ne modern eğitim binaları inşa edecek.

Yatırımlarında son yıllarda Doğu illerine ağırlık veren TOKİ, Şırnak Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde kampüs yapım ön yeterlilik ihalesini 22 Ocak 2013’te gerçekleştirecek. Proje kapsamında Şırnak Üniversitesi’ne rektörlük binası, eğitim binaları, kültür merkezi, kütüphane, kafeterya, kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu ve 54 adet lojman inşa edilecek.

TOKİ’nin inşa edeceği yapılarla Şırnak Üniversitesi, bölgede yükseköğrenim açısından cazibe merkezi haline gelecek. Kültür merkezi, kütüphane, kapalı spor salonu ve kapalı yüzme havuzlarıyla öğrenciler İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerdeki üniversitelerde olduğu gibi modern tesislere kavuşmuş olacak.

Bartın Üniversitesi Yenileniyor

TOKİ ile Bartın Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, üniversiteye, merkezi sözel derslik, edebiyat fakültesi, mühendislik fakültesi ile öğrenci ve personel yemekhanesi inşa edilecek. TOKİ, Bartın Üniversitesi’nin ihalesini de 23 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirecek.

Bozok Üniversitesi’ne Mimarlık Fakültesi

TOKİ’nin Yozgat’taki Bozok Üniversitesi ile imzaladığı protokol kapsamında, rektörlük idari birimler hizmet binası ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi ek binası inşa edilecek. Mühendislik Fakültesi, bünyesinde dekanlık birimi ve konferans salonu da bulunan 114 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak. Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Biyosistem, Makina, İnşaat ve Jeoloji Mühendisliği’ni bünyesinde barındıran Mühendislik Fakültesi’nin bölümlerine has amfiler, derslikler, laboratuvar birimleri, öğretim elemanları ofisleri ve kullanıcılar için düşünülmüş ortak sosyal kullanım alanları tasarlandı. Bloklar arasında akademik personel ve öğrencilerin kampüs yaşamı içerisinde doğal yapıyla olan ilişkilerini koparmamak amacıyla yapının kuzey yönünden güney yönüne doğru arazinin eğimli yapısına uyumlu şekilde yeşil rekreasyon alanlar planlandı. Bu yeşil alanı, şelale ve akan su öğeleri takip edecek. Bozok Üniversitesi’nin ihalesi 30 Ocak 2013 tarihinde gerçekleşecek.

Zonguldak’a Kanser Araştırma Merkezi

TOKİ, Zonguldak’ta bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi için de eğitim ve idari binalar inşa edecek. Üniversitenin merkez kampüsünde, Maden Mühendisliği Fakültesi derslik ve ofis binaları, kapalı yüzme havuzu ve Kanser Araştırma Merkezi yapılacak. Bülent Ecevit Üniversitesi için 11 Şubat 2013’de ihale düzenlenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın