TOBB’un Stüdyosundan Çıkan Proje CTBUH Uluslararası Öğrenci Yarışması’nda Ödüllendirildi

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde mimar Tolga Hazan’ın yürütücülüğündeki Stüdyo 3 dersi kapsamında öğrencilerin hazırladığı projeler CTBUH Uluslararası Öğrenci Yarışması'na gönderildi, bir proje mansiyonla ödüllendirildi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde deneysel tasarım yöntemleri, dijital prototipleme, hacimsel düşünme ve mekânsal felsefe ele alınarak yürütülen Stüdyo 3 dersi kapsamında 2015 Bahar dönemi konusu olarak CTBUH (Council of Tall Buildings and Urban Habitat) uluslararası öğrenci yarışması konusu işlendi.

Araştırmayı ve yenilikçi düşünmeyi tevik eden stüdyoda yarışma projeleri 3 etapta geliştirilmiş. 1. etapda tüm öğrenciler ferdi olarak projeye dönüşebilecek fikirler üretmiş, 1. Etap sonunda stüdyo bünyesinde bir eleme gerçekleşmiş, bu eleme sonunda finalistler seçilmiş. Seçilen projeleri üreten öğrenciler ekip kaptanı olarak tayin edilmiş ve diğer öğrenciler ile ekipler oluşturulmuş. Ekiplerin belirlenmesi ile 2. safhada ekip olarak yarışma projeleri geliştirilmiş, 3. safhada ise sunum ve görsel iletişim anlamında projeler işlenmiş.


Invisible Skyscraper in Siberia

Bu süreç sonunda öğrenciler gruplar halinde hazırlamış oldukları projelerle Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) International Student Tall Building Design Competition 2015’e katıldı.

New York’ta düzenlenen, jüri başkanlığını Moshe Safdie’nin gerçekleştirdiği ve 210 projenin katılım gösterdiği yarışmada beş ödül ve beş mansiyon ödülü verildi. Stüdyo 3 bünyesinde üç öğrenci; Taner Keskin, Efil Erdoğan, Adel Gürel’den oluşan ekip “Invisible Skyscraper in Siberia” projesiyle mansiyon ödülüne layık görüldü.

Etiketler

Bir yanıt yazın