TMMOB’dan Rezidans İddiası

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Seğmenler Parkı'nda Meclis Başkanına rezidans yapılması için ağaçların kesildiğini kaydetti.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, “İnsanların tepkisinden korkan Ankara Büyükşehir Belediyesi Şentepe teleferik hattı için 40 yıllık ağaçlan gece yarısı operasyonu ile keserken”, Seğmenler Parkı’nda da Meclis Başkanına rezidans yapılması için ağaçların kesildiğini iddia etti.

Şentepe’ye yapılması planlanan teleferik hattı boyunca yer alan ağaçlann kesilmesine TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tepki gösterdi. Hükümet ve belediyenin Gezi sürecinden sonra rövanş almak için her yere saldırdığını savunan Hakkan, “Gündüz gelecek tepkiden korktukları için Şentepe’de gece boyunca ağaçlar kesiliyor. Kamu yaranna ve Şehircilik Planlama ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle açtığımız Şentepe teleferik hattı plan değişikliği iptal davası devam ederken bilirkişi keşfi yapılmışken, Büyükşehir Belediyesi yangından mal kaçınrcasına, ağaçları kesiyor. Artık tuzun koktuğu yerdeyiz” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın