TKDP’den Shenzhen için Master Plan

Tariq Khayyat Design Partners (TKDP), "Çin’in Silikon Vadisi"nde yer alan 1.300.000 m²'lik bir alan için düzenlenen master plan yarışmasını kazandı.

“Yerel topluluğun gelişeceği, canlı, çok işlevli bir merkez olan yeni master plan, çağdaş yaşamın tüm yönlerini ele alan çözümler sunacak.”

Pazar araştırmaları, trend analizleri ve yerel halk ile yapılan mülakatların ardından hazırlanan proje, on yıllık bir çabanın sonucu.

TKDP’nin tasarımı kamu tesisleri ve sivil bileşenleri, konutları, perakende satış mağazalarını ve kurumsal birimleri bir araya getiriyor.  Yüksekliği 65 ile 85 kat arasında değişen dört kuleden oluşan kümelerin meydanlar ve köprülerle birbirine bağlandığı master plan, kuzey ve güney geçitlerini birleştiren merkezi bir eksen etrafında şekilleniyor. Bu sosyal ve yeni yerleşim konut programı, Shenzhen’in büyüyen nüfusunun ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Mimarlar, master plan içindeki tüm alanların yatay katmanlar ile ilişkilendirildiğini ve etkileşimde olduğunu söylüyor:

“İlk katman trafik akışını kolaylaştırmak için sokak seviyesinin üzerine kaldırılıyor, toplu taşımanın yanı sıra perakende ve konaklama birimlerine erişimi kolaylaştırıyor. İkinci katman kent sakinleri, çalışanlar ve ziyaretçiler için geniş alanlar ve spor tesisleri sunuyor. Son olarak üçüncü katman, alandaki geçitleri ve planın diğer tüm bölümlerini organik olarak bağlayan büyük altyapıları barındırıyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın