Tiritoğlu Parkı’nda Uygulanan Yarışma Projesinin Yerine Animasyonlu Havuz Yapılıyor

3 Temmuz 2012'de sonuçlanan Uşak Belediyesi İsmetpaşa Caddesi ve Çevresi Ulusal Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması'nda birinci olan projenin yapımı 2013 yılında tamamlandı.

Nevzat Oğuz Özer, Yasemen Say Özer, M. Rıfat Akbulut, Özlem Kuzgun, N. Cansu Akman, Gizem Ataç Önal, Kürşad Şekercioğlu ve Ege Özer’den oluşan ekibin tasarladığı projede 5 ayrı bölgeye ayrılan alan, C bölgesi olarak adlandırılan Tiritoğlu Parkı ve Hükümet Meydanı bölgesini de barındırıyor.

C Bölgesinin uygulamaları, içinde tescilli Atatürk ve Kurtuluş Anıtı’nın bulunması nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ile yapılan görüşmelerin ardından, projenin uygunluğuna karar verilmesiyle Ağustos 2013’ta başladı.

Tiritoğlu Parkı’nda kentsel mobilya olarak da kullanılması için tasarlanan duvarların yerine Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü animasyonlu havuz projesi geliştirdi.

Yerel basında çıkan haberlere göre Tiritoğlu Parkı’na yapılacak animasyonlu havuz projesinin inşaatına başlandı. Yaklaşık 200m2 alanda tasarlanan havuzun Ramazan Bayramı öncesinde tamamlanacağı ön görülüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın