Tillo’da kentsel dönüşüm

Siirt'in inanç ve kültür turizmi açısından yüksek potansiyele sahip ilçesi Aydınlar'da (Tillo) Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından "kentsel dönüşüm projesi" uygulanacak.

TOKİ ve Aydınlar Belediyesinin işbirliği ile uygulanacak olan proje ile ilgili açıklamaya yapan Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu, ilçenin çok büyük inanç ve kültür eserlerine sahip olduğunu belirtti.

Zengin potansiyele rağmen ilçenin hak ettiği yerde olmadığını söyleyen Memduhoğlu, şöyle konuştu: “Bu nedenle belediye olarak Valilik, ÇEKÜL Vakfı ve diğer kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalardan bir tanesi de TOKİ ile yapıyoruz. TOKİ’den gelen 4 kişilik bir heyet ilçemiz de çalışmalar yaptı. Buna göre ilçemizde metfun bulunan Şeyh Mücahit’in meclisi olarak adlandırılan binanın etrafı ile İsmail Fakirullah Hz’nin içine düştüğü ve halk arasında şifalı kuyu olarak bilinen kuyunun etrafı açılacak ve çevre düzenlemeleri yapılacak. Bu çalışmalar ilçemizin inanç turizmi açısından gelişmesine katkıda bulunacaktır. Amacımız turizm pastasından daha büyük pay almaktır”

Memduhoğlu, TOKİ’nin ayrıca ilçede 100 konut yapması konusunda da karara aldığını sözlerine ekledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın