Thomas Heatherwick Tarafından Tasarlanan Little Island Ziyarete Açıldı

Thomas Heatherwick tarafından tasarlanan, Hudson Nehri'nde 132 beton kolon üzerine inşa edilen Little Island park ve performans mekanı 8 senenin ardından tamamlanarak ziyarete açıldı. 

Fotoğraflar: Timothy Schenck

Proje, Arup ve New York merkezli peyzaj mimarlık ofisi MNLA’nın ortak çalışması.

Little Island anakaraya iki köprü ile bağlanıyor. High Line’ın güney ucuna yakın bir noktada yer alan park, Chelsea’de bulunuyor.

Little Island, dalgalı bir platform oluşturmak için farklı seviyelerde yerleştirilmiş betonarme mantar kolonlar üzerinde yükseliyor.

Little Island’ın prekast beton elemanları, 39 farklı kalıp şekli kullanılarak üretilerek mavnalar ile alana taşınmış.

Peyzaj mimarlık ofisi MNLA, proje için 400 bitki ve 100 ağaç türünü seçmiş. Nehirden gelen rüzgarı durdurmak için stratejik olarak yaprak dökmeyen bitkiler dikilmiş. Ek olarak yaz aylarında ziyaretçilerin güneşlenebileceği çimli alanlar da bulunuyor.

Parkın içinden geçen 540 metre uzunluğundaki patika yolu, amfitiyatronun etrafını sarıyor, yer yer manzara noktaları oluşturuyor.

Little Island’da ahşap banklar bulunan ve 700 seyirci kapasiteli amfi tiyatro dahil olmak üzere üç performans mekanı bulunuyor.

Ayrıca 3.500 kişiyi alabilen merkezi bir alan ve 200 kişilik samimi bir konuşma sahnesi var.

Parkta fazladan yapılar inşa etmek ve manzarayı bozmak yerine, performans mekanları için tüm sahne arkası tesisleri iskele altına inşa edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın