Theodore Roosevelt Başkanlık Kütüphanesi Yarışması’nı Snøhetta Kazandı

Theodore Roosevelt Başkanlık Kütüphanesi için açılan yarışmayı Snøhetta kazandı.

Theodore Roosevelt Başkanlık Kütüphanesi Yarışması için aylardır devam eden kapsamlı bir seçim sürecinin ardından kazanan ekip Snøhetta oldu. Finale kalan diğer iki ekip Studio Gang ve  Henning Larsen’di. Yarışma için 14 mimarlık ofisi davet edilmiş bunlardan sadece 12’si proje teslim edebilmişti.

Snøhetta’nın Theodore Roosevelt Başkanlık Kütüphanesi için tasarladığı tasarım, Başkan’ın vaktini geçirdiği bölge hakkındaki kişisel düşüncelerinden, çevre yönetimine olan bağlılığından ve hayatına damgasını vuran bazı dönemlerden izler taşıyor.

Kütüphanenin tasarımı bir binadan daha fazlası: farklı yaşam biçimlerine ev sahipliği yapan, Kuzey Dakota’daki korunmuş bir alanda küçük binalarla işaretlenmiş bir yolculuk.

Kütüphanenin nazikçe eğimli çatısı kuzeydoğuya yöneliyor. Bina, Theodore Roosevelt National Park’a, Little Missouri Nehri vadisindeki tarihi alanlara ve uzaktaki Elkhorn Çiftliği’ne bakıyor. Kütüphane, geçmiş ile geleceği daha da birleştiriyor.

Theodore Roosevelt Başkanlık Kütüphanesi hakkında daha fazla bilgi almak ve projeyi takip etmek için Vakıf’ın web sitesini ziyaret edebilirsiniz: https://www.trlibrary.com/the-project/

Etiketler

Bir yanıt yazın