The Soho Hotel oluyor

Beyoğlu'ndaki eski ABD Başkonsolosluğu binasını 110 odalı butik otele dönüşüyor...

Beyoğlu’ndaki eski ABD Başkonsolosluğu binasını 110 odalı butik otele dönüştürmeyi planlayan Serdar Bilgili, otelin işletmesi için İngiltere’nin lüks butik otel zinciri Firmdale ile el sıkıştı. Tarihi binanın Firmdale bünyesindeki The Soho Hotel olarak hizmet vermesini sağlayacak anlaşmaya önümüzdeki günlerde imza atılacak.

Beyoğlu’ndaki eski ABD Başkonsolosluğu binasını 110 odalı butik otele dönüştürmeyi planlayan Bilgili Holding’in sahibi Serdar Bilgili, aradığı işletmeciyi İngiltere’de buldu. İngiltere’nin lüks butik otel zinciri Firmdale Hotels ile el sıkışan Bilgili, özel olarak çağrıldığı ihalede 49 yıllığına kiraladığı başkonsolosluk binasını bu grup bünyesindeki The Soho Hotel yapacak anlaşmaya önümüzdeki günlerde imza atacak. Palazzo Corpi adı ile bilinen bina, 1937 ile 2003 yılları arasında ABD Başkonsolosluğu olarak kullanıldı. Bu bina ABD Hükümeti’nin dünyada sahip olduğu ilk diplomatik mülk olarak biliniyor.

Binanın mülkiyeti ABD Hükümeti’nde ve tarihsel olarak anlamı büyük. Bina, 9 metre tavan yüksekliği ile dikkat çekiyor.

40 milyon euro yatırım
11 Eylül olaylarının ardından ABD, güvenlik gerekçesiyle konsolosluğu İstinye’ye taşıdı. Uzun süredir boş olan ve 5 dönüm içinde 3 ayrı bloktan oluşan bina, şimdi Bilgili Holding bünyesinde 110 odalı çok özel butik bir otele dönüşecek. Serdar Bilgili, 40 milyon euro yatırım yapılacak oteli 2012 Eylül ya da Ekim ayında açmayı planladıklarını söylemişti.

Serdar Bilgili, son dönemde Bilgili Holding çatısı altında gayrimenkul sektöründe yoğunlaştı. Akaretler Sıraevler projesi’ni Aija Otel ve Radisson Blu otel yatırımları izledi. Ortaköy’deki One Ortaköy, Büyükçekmece’deki West Blocks ve Yalıkavak Tilkicik Koyu’ndaki Bodrum Bodrum projeleri ile dikkat çekmeye devam ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın