The Design that Educates Awards 2020 Sonuçlandı

The Design that Educates Awards (DtEA) programı mimarlık, evrensel tasarım ve ürün tasarımında 2020 kazananlarını açıkladı.

Farklı kategorilerden katılımın sağlanabildiği bu programda Türkiye’den iki ofis, Zeytinli Mosque projesi ile Office Istanbul Architects ve Museum Hotel Antakya projesi ile EAA-Emre Arolat Architecture ‘honorable mention in architectural design’ derecesini aldı.

DtEA her yıl mimarlık ve tasarımın öğretebilen en iyi fikir ve uygulamalarını küresel olarak tanımayı, sergilemeyi ve tanıtmayı amaçlar. Laka Vakfı ile Solarlux GmbH ortaklığı bu yılki yarışma temasını Dr. Peter Kuczia’nın “Educating Buildings” başlıklı araştırma makalesinden ilham aldı. Mimari tasarım, ürün tasarımı, evrensel tasarım ve sorumlu tasarım kategorilerinde sunulan fikirler çok disiplinli bir çağrı ile programa katıldı. Değerlendirme; genel fikir ve uygulama kriterleri, sunulan tasarımın eğitimsel etkinliği, vizyoner yaklaşımda özgünlük gibi kriterlere göredir. Kazanan projeler temaya atıfta bulunurken tasarımda eğitim potansiyelini vurgulamalarına göre değerlendirildi.

Sonuçlar linkten görüntülenebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın