The Cultural Landscape Foundation (TCLF) Yeni Peyzaj Mimarlığı Ödülünü Duyurdu

İki senede bir verilecek, 100.000 dolarlık bir para ödülünü de içeren ödül, ilham veren peyzaj mimarlığı örneklerinin ve tasarımcılarının görünürlüğüne katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Washington, D.C. merkezli The Cultural Landscape Foundation (TCLF), iki yılda bir verilecek uluslararası peyzaj mimarlığı ödülünün duyurusunu yaptı. İlk ve tek uluslararası peyzaj mimarlığı ödülü olacağı duyurulan ödül, 100.000 dolarlık bir para ödülünü de içerecek. Bunun yanında, ödülün verilmesini takiben iki sene boyunca kazanan kişi veya ekibin peyzaj mimarlığı alanındaki üretimleri düzenlenen etkinlikler vasıtasıyla kamuyla buluşturulacak. İlk ödül 2021 yılında sahibini bulacak.

TCLF yönetim kurulu eş başkanı Joan Shafran ve eşi Rob Haimes tarafından bağışlanan 1 milyon dolar ödülü sağlama aldığı gibi, diğer yönetim kurulu üyelerinin ve bağışçıların yardımları ile beraber, 4,5 milyon dolarlık bir fonlama kampanyası da ödülün devamlılığı için başlatıldı.

FASLA, FAAR ve TCLF’nin kurucusu, başkanı ve CEO’su olan Charles A. Birnbaum ödülle ilgili açıklamasında:

“Peyzaj mimarlığı en kompleks ve muhtemelen en az anlaşılmış sanat formlarından bir tanesi. Peyzaj mimarlığı, uygulayıcılarını, sanat ve bilimin yöntemlerini kapsayarak günümüz toplumundaki en acil sosyal, çevresel ve kültürel meseleleri ele alan tasarım kaşifleri olmaya zorluyor.” dedi.

Dikkate değer bir miktarda peyzaj mimarlığı projesi tasarımı yapmış peyzaj mimarları, sanatçılar, mimarlar, plancılar ve kentsel tasarımcılar ödüle aday olabilecek.

Ödül, bir senelik adaylık döneminin ardından uluslararası alanda öne çıkan peyzaj mimarları, eğitimciler, tasarımcılar ve diğer meslek insanlarından oluşan beş kişilik jüri değerlendirmesini içeren çok katmanlı bir süreçte sahibini bulacak. TCLF’nin yöneteceği ödül bağımsız bir küratör tarafından denetlenecek. Juri üyeleri ve küratör gelecek aylarda açıklanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın