“The Competition” Türkiye’de İlk Kez ARKIMEET 2013’te Gösterilecek

The Competititon belgeseli, Türkiye'deki ilk gösterimini ARKIMEET 2013'te yapacak.

Yarışmalar, mimarlar için heyecanlı olduğu kadar aynı zamanda yorucu bir süreç. Hele Türkiye gibi, beş dakikada bütün işlerin değişebileceği bir ülkede bazen heves kırıcı ve aşılması güç zorluklar ortaya çıkabiliyor. Peki dünyada mimarlar yarışmalara hazırlanırken neler yaşıyor?

Dünyadaki yıldız mimarların yarışmalara hazırlanırken nasıl bir yol izlediğini merak eden Office for Strategic Spaces (OSS) kurucusu mimar Angel Borrego Cubero, 2007 yılında Madrid’de kazandığı bir yarışma sonrası bu süreci belgesel haline getirmeye karar verir.

Cubero, 2008 yılında National Museum of Art of Andorra binasının elde edilmesi için açılan davetli yarışmaya Jean Nouvel, Frank Gehry, Dominique Perrault, Zaha Hadid ve Norman Foster katılmıştı. 5 yıldız mimarın yarışmaya hazırlık sürecini konu edinen bu belgesel, farklı tasarım önerilerinin oluşum sürecini belgelerken aynı zamanda kapalı kapılar ardında mimarlar ile müşteri arasındaki güç savaşını ifşa ediyor.

Belgesel, hem mimari yarışmaları konu edinmesi hem de 2008’de, gayrimenkul krizinin patlak verdiği süreçte açılan ilk yarışmayı belgelemesi açısından da örnek teşkil ediyor.

The Competition belgeseli, 7-8 Ekim 2013 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde VitrA öncü sponsorluğunda düzenlenecek olan ARKIMEET 2013 kapsamında izleyicilerle buluşacak, filmin yapımcısı ve yönetmeni mimar Angel Borrego Cubero izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın