The Book of Lycia

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Antalya'nın Demre ilçesinde sürdürülen Myra - Andriake Kazıları Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik'in kaleme aldığı  "The Book of Lycia", Türk Tarih Kurumu tarafından yayımlandı.

Prof. Dr. Çevik’in ‘Lykia’ adlı kitabı, 600 sayfa ve iki bölümden oluşuyor. Birinci bölümde Likya’nın tarihi, doğası ve kültürü yer alıyor. İkinci bölümde kentler, yerleşimler yer alıyor. Kitapta, Likya Birliği’ne ait 130 yerleşim birimi, arkeolojisiyle, tarihi ve kültürü ile anlatılıyor. 130 Likya kentinin bazıları kent, bazıları kasaba, bazıları köy, bazıları da garnizon olan büyük, orta ve küçük ölçekli yerleşim birimlerinden oluşuyor. Kitapta 130 kentin hepsi renkli hava fotoğrafları, haritaları ile zengin görsel malzeme ile okuyucuya sunuluyor.

“Kısa süre sonra İngilizce olarak dünya bilim ve arkeoloji dünyası ile buluşacak. Likya konusunda yazılmış en kapsamlı kitap olduğunu söyleyebilirim. Artık Likya’nın, Batı Antalya’nın, Türkçe ve İngilizce bir başvuru kitabı var. Likya deyince aklınıza gelen her sorunun yanıtını bu kitapta bulabileceğiz. Her okurun rahatlıkla okuyabileceği bir dille yazıldı. Zengin görsellerle desteklendi. Bu kitabın en önemli yanlarından biri, Likya’nın tarihi, inançları, yazısı, sanatı, şehirciliği, mimarisi, , geçim kaynakları, sosyal yapısı gibi ana konuları yeterince ele almış olmasıdır. Diğeri de neredeyse tüm Likya yerleşim yerlerinin bir arada verilmiş olmasıdır. Ayrıca kitabımın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk tarihinin araştırılması için kurduğu Türk Tarih Kurumu tarafından basılması, okurlara sunulması benim için ayrı bir onur kaynağı. Kitabın fiyatı 80 lira. Herkesin alıp, okuyabileceği bir fiyat. Kitabımın, bilim dünyasına Türk Tarih Kurumu’nun 90. kuruluş yıldönümü armağanı olmasını diliyorum. Bu kitap, Likya’yı öğrenmek, anlamak için bir kılavuz.” Prof. Dr. Nevzat Çevik

Etiketler

Bir yanıt yazın