THBB 2016 Mimarlık Ödülleri’nde Finale Kalan Projeler Açıklandı

26 Ekim’de Ömer Selçuk Baz, Hüseyin Bütüner ve Hayriye Sözen’in katılımıyla yapılan seçici kurul toplantısında, ön seçim listesinde yer alan 19 proje değerlendirildi.

Bu yıl 3 aşamalı düzenlenen THBB 2016 Mimarlık Ödülleri’nin son değerlendirme aşamasında seçici kurul finale kalan 6* projeyi teker teker ziyaret edecek. Önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek bu ziyaretlerin sonunda ise kazanacak proje belirlenecek.

*Seçici kurulun şartnamede daha önceden belirtilmiş finalist sayısı olan 5 yerine 6 proje seçmelerine dair açıklamaları aşağıdaki gibi:

THBB 2016 yarışması için toplam 57 başvuru yapıldı. Jüri yapılan başvuruları değerlendirip ön elemeye tabi tutarak 1. aşamada 19 projeyi daha detaylı tartışmak üzere seçti. Seçilen 19 proje 26 Ekim 2016 tarihinde tüm gün süren jüri oturumunda tartışıldı. Jürinin seçiminde, her yapının kendi ölçek, program ve zorlukları göz önüne alınarak, betonun yapı kurgusundaki rolü, tasarım ve uygulama niteliği, yapının kendi önerme ve pozisyonuna karşı geliştirdiği tutarlı çözümler, çevre ve bağlam ile kurduğu ilişkiler etkili oldu. Yapılan değerlendirme sonucunda 6 yapının yerinde (müellifleri ile) görülerek son seçimin yapılmasını kararlaştırıldı.

THBB 2016 Mimarlık Ödülleri Finalistleri (Proje ismine göre alfabetik):


<!–

–>
Doğan Holding Genel Müdürlük Yapısı
(NSMH)

Güngören Tozkoparan Ortaokulu (Uygur Mimarlık)

Lüleburgaz Şehirlerarası Otobüs Terminali (Sıddık Güvendi, Tuna Han Koç, Barış Demir, Oya Eskin Güvendi)

Şişhane Park Kentsel Meydan ve Yeraltı Otoparkı (SANALarc)

T – Evi (Onur Teke)

TAC-SEV Yeni Kampüsü (Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık)

Etiketler

Bir yanıt yazın