TFF Riva Tesisleri Çevre Düzenleme Projesi Hizmete Açıldı

Başbakan Erdoğan'ın açtığı TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Eğitim Tesisleri'nin peysaj düzenlemesi Erdem Mimarlar tarafından tasarlandı.

TFF’nin Hasan Doğan Milli Takımlar Eğitim Tesisleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Tesisin Peyzaj düzenlemesi Erdem Mimarlar tarafından tasarlandı. 9 Nisan 2013’te temeli atılan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, 450 günde tamamlandı. Türkiye ve dünyanın sayılı modern tesisleri arasına giren tesis, TFF’nin tarihindeki en büyük altyapı yatırımı olarak dikkati çekiyor.

Tesisler, çevreye duyarlı, yenilenebilir enerji kabiliyeti, tasarruf odaklı yapısıyla üst düzey bir standardı da içeriyor. Riva Projesi, bu ayrıcalığıyla “Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderli” sertifikasının en güçlü adayı olacak.

Erdem Mimarlar’ın çevre düzenlemesini yaptığı tesis; 180 bin metrekarelik açık alanı, dev bir Ay Yıldız, nizami futbol sahaları, tenis kortları, mini golf sahası, mini gölet, yürüyüş alanları, koşu parkurları, açık otopark ve rekreasyon alanlarından oluşuyor.

Projenin en önemli tasarımı olan Türk Bayrağı ve TFF logosu üzerinde bulunan Ay Yıldız tesislerin uydudan ve uçuşlarda havadan görülebilmektedir. ‘Türk sporunun Avrupa’da yükselen gücünü temsil etme’ vizyonu, yerel değerlere bağlı kalarak evrensel rekabeti kovalayan felsefesine sahip.

Etiketler

Bir yanıt yazın