Tepta Aydınlatma’dan “Işık” Kitabı

Tepta Aydınlatma, aydınlatma konusunda makaleleri, Gündüz, Işık, Gece sergisi işlerini ve ilgili firmalarla röportajları içeren "Gündüz, Işık, Gece" başlıklı kitabını tanıttı.

25. yılını kutlayan Tepta Aydınlatma, İstanbul Modern’de gösterimde olan Gündüz, Işık, Gece sergisine paralel bir de kitap yayınladı. Bugün düzenlenen basın toplantısıyla kitabı tanıtan Stratejik Marka Direktörü Özlem Yalım, bunun yalnızca bir sergi kitabı değil; aynı zamanda aydınlatma konusunda yoğun içeriğe sahip, başucu kitabı niteliği taşıyan bir yayın olduğunu ifade etti.

“Gündüz, Işık, Gece” başlıklı kitapta, Türkiye’den ve dünyadan farklı mimar ve tasarımcıların aydınlatma ve ışık alanındaki yazıları bulunuyor. Mimarlar Han Tümertekin, Nevzat Sayın, Aydan Volkan, Melike Altınışık ve Selahattin Tüysüz ile birlikte Sergio Boccia, Beatrix von Pilgrim, Lisbeth Skindbjerg Kristensen, ARUP Türkiye’den Şebnem Gemalmaz da metinleri ile kitaba destek veren isimler arasında yer alıyor. Kitabın grafik tasarımı ise Yeşim Demir’e ait.

160 sayfadan oluşan ve çeşitli makalelerin yanında sergi işlerinin açıklamalarını ve ilgili firmaların hikayeleri ile röportajlarını da içeren; Türkçe – İngilizce olarak çift dilde hazırlanan 25. Yıl Kitabı, mimar ve tasarımcılarla paylaşılacak.

“Gündüz, Işık, Gece” sergisi ise 26 Şubat’a kadar görülebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın