TEPTA Aydınlatma 30. Yılını Kutluyor

1991 yılında aydınlatma sektöründe global markaları temsil etmeye başlayan TEPTA aydınlatma 30. yaşını yıl boyunca sürdüreceği bir dizi etkinlik, girişim ve proje ile kutlayacak. Bu etkinliklerin ilk halkası, TEPTA desteği ile basımı gerçekleştirilen İSTANBUL APARTMANLARI kitabı yayınlandı.

TEPTA Aydınlatma, bundan 30 yıl önce, kentsel tasarımda, mimari projelerde ve mekan tasarımında aydınlatmanın çok da öncelikli olmadığı bir ortamda İtalya’nın bu sektördeki öncü temsilcilerinden iGuzzini ile işbirliği kurarak yolculuğuna başladı. Son 30 yıldır iGuzzini’nin yanında pek çok sayıda farklı ülkeden aydınlatma markası ile gelişerek büyüyen markanın bugün temsilcisi olduğu 30’dan fazla marka ve binlerce ürün çeşidi bulunuyor.

TEPTA ellinin üzerindeki çalışanı ile İstanbul’dan tüm dünya ülkelerindeki projelere teknik, tasarım, kalite ve ekonomi bakımından en uygun ve dengeli aydınlatma çözümlerini sunarak ışık getiriyor. TEPTA’nın ABD’den Türki Cumhuriyetleri’ne uzanan yerel ve global projeleri arasında oteller, havalimanları, tarihi eserler, müzeler, kamusal sanat eserleri, köprüler, kültür yapıları, devlet yapıları, konutlar, ofisler, oteller, hastaneler gibi pek çok farklı alanda yapı bulunuyor. Markanın merkezinde, temsilcisi olunan İtalya, Almanya, İspanya, Fransa, Hollanda, İsrail menşeili markaların seçkilerinden geniş bir koleksiyonun yanı sıra yerel tasarım stüdyolarından da bir tasarım seçkisi kullanıcıların, mimarların ve tasarımcıların beğenisine sunuluyor.

2021 yılında Tasarım Merkezi unvanını alan TEPTA, hizmet sektöründeki deneyimini her geçen gün yeni ürünler ve çözümler geliştirmek üzere yaratıcı bir ekiple büyüyerek sürdürüyor. Koleksiyonunda dünyanın öncü tasarımcılarının imzası ile üretilmiş ürünler bulunan marka, bugün tek bir mücevherin aydınlatmasından kompleks yapılara ve kentsel aydınlatmaya kadar uzanan zengin bir bilgi birikimine sahip.

2016 yılında gerçekleşen 25. yıl kutlamaları kapsamında İstanbul Modern’de açılan özel bir sergiye ve beraberinde düzenlenen pek çok etkinliğe imza atan, ayrıca Işık hakkında kapsamlı bir kitabı da hazırlayarak sunan marka, 2022 yılı boyunca gerçekleşecek 30. yıl kutlamaları kapsamında da pek çok farklı ekinlikte aydınlatma tasarım tutkunları ile bir araya gelecek. Bu etkinliklerin ilk halkasını İstanbul’un tarihine ışık tutan bir araştırma kitabı oluşturuyor.

İstanbul Apartmanları kitabı, Turan Farajova ve M. Serdar Kılıç tarafından hazırlanarak TEPTA Aydınlatma’nın desteği ile Ofset Basımevi tarafından yayınlandı.

TEPTA ile 2021 yılından bu yana buradaki araştırmaların yayınlaşması konusunda çalışan Farajova ve Kılıç’ın Beyoğlu apartmanlarına ait ilk yayını, TEPTA‘nın 30. yılı kutlamalarının da ilk halkasını oluşturdu.

Tarihi boyunca pek çok kültüre ev sahipliği yapan İstanbul’un apartmanlarındaki yaşanmışlıklar günümüzde hala keşfedilmeyi bekleyen anılarla ve hikayelerle dolu. Tarihe ışık tutacak nitelikteki bu araştırmaların günümüze ve gelecek nesillere ilham vermesini hedefleyen bu destek için TEPTA Aydınlatma’nın kurucusu Robi Ebeoğlu şöyle diyor:

“Son otuz yıldır mekanları, binaları, sokakları ve tarihi yapıları ışıkla buluşturduğumuzdan kentlerin sahip olduğu bu katmanlı doku işimizin her zaman odağında oldu. Bu yapı örtüsünün mimari ve tasarım özellikleri işimizi doğru yapmamız ve anlamlı kılmamız için bize öncülük eden değerler olarak önemini korudu. Diğer yandan bir yapı veya kent sadece görünen özellikleri ile anlaşılamaz, anlamlandırılamaz. Özellikle İstanbul gibi çok kültürlü, tarih boyunca zengin anılar biriktirmiş bir kent söz konusu ise, bu yapıların duvarlarına, iç mekanlarına, avlularına, cephelerine sızmış bir hikayeler öbeği olduğunu biliriz ve bize asıl heyecan veren de budur. TEPTA Ailesi olarak değerlerimizle böylesine örtüşen, tarihimizden bugünümüze ışık tutan ve yarınlarımızı aydınlatan bu çalışmaya destek sağlamaktan, onun kitaplaşmasına ve böylece kütüphanelerde yer alabilmesine, kalıcı bir katkı sunmaktan gururluyuz ve bu eseri yaratan Turan ve Serdar’a teşekkür ederiz.”

TEPTA desteği ile basılan İstanbul Apartmanları kitabının ilk bin kopyası TEPTA tarafından, kültür kurumlarına, ilgili üniversitelerin kütüphanelerine, mimar ve tasarımcılara hediye edilecek.
Kitabın satışı için İstanbul Apartmanları instagram hesabından bilgi alınabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın