Teotitlán del Valle Kültür Merkezi

Meksika'nın Oaxaca şehrinde bulunan Teotitlán del Valle'de açılan yeni kültür merkezi, yerleşmenin arkeolojik zenginliğini ziyaretçileri ile paylaşacak.

Ana meydana bakan birincil hacim, mevcut Teotitlán Tarih Müzesi’nin koleksiyon ve etkinliklerine ev sahipliği yapacak müzeyi içinde barındırıyor. İkincil hacimde ise, Belediye Kütüphanesi ile bir hizmet alanı yer alıyor. Sitedeki her iki binanın da işgal ettiği alan, tüm yüzey alanının sadece yüzde on sekizine denk geliyor ve böylece plaza ile bahçe için büyük bir yer kalıyor.

Bulunduğu bağlama uyum sağlayabilmesi adına, yapıda yerelde üretimi sağlanan malzemeler (pigmentli beton, kereste ve tuğlalar) kullanıldı. Mimari hacimler, sade cepheler sunuyor.

İki katlı eğimli çatılar, otuz santimetre kalınlığında beton duvarlar ve kontrollü açıklıklar da dahil olmak üzere binanın formu ve malzeme karakteristiği, olumsuz iklim koşullarına karşı koyabilen bir sistem oluşturuyor.

Ayrıca bu sistem, binanın içindeki sıcaklığın ayarlanmasına yardımcı oluyor ve kullanıcılara kitap okumak, çalışmak veya müzeyi ziyaret etmek için konforlu bir alan sağlıyor. İç mekanlar, sergiler ve etkinlikler için farklı ortamlar üreten çeşitli aydınlatma koşulları ile mekânsal nitelikler (iki ve üç kat yükseklikte alanlar) sunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın