Teoriden Pratiğe Akıllı Şehirler

Editörlüğünü Atilla Akkoyunlu ve M. Ernur Akıner'in yaptığı Teoriden Pratiğe Akıllı Şehirler kitabı, İdealKent Yayıncılık'tan yayımlandı.

Kitabın tanıtım metninden:

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin geldiği nokta, kentsel alanda verilen hizmetler ve bireyin gündelik yaşam akışı içinde son derece kritik bir hal almış görünüyor. Akıllı şehirler sadece teknolojiyi değil, insanların huzur ve güven içinde yaşadığı fiziksel formları ve yapıları da belirleyen unsur haline geldi. Sadece teknoloji açısından değil yönetişim, politika, insan ve toplum, ekonomi, altyapı ve doğal çevre gibi kavramlarla birlikte düşünmek gereken akıllı şehir artık bütün boyutlarıyla tartışılan bir konu haline gelmiştir. Bu kadar kapsamlı bir konuyu tek bir kitapta aktarmanın sınırları elbette var, ancak bu çalışmada konu hem teorik hem de pratik açıdan ana hatlarıyla ele alınmaktadır.

Elinizdeki kitapta, akıllı şehirlerin finansmanı, akıllı şehir uygulamalarında yerli üretim, sürdürülebilir kentlerde yeşil alanların önemi, akıllı şehirlerde sürdürülebilir üniversite kampüsleri, akıllı şehirler ile ilgili indeksler, akıllı şehirler ile ilgili standartlar, akıllı şehirler ve atık yönetiminin geleceği, su sektöründe enerji verimliliği, akıllı şehirlerde hava kirliliğine yönelik mobil algılama sistemleri ve sürdürülebilir binalarda iç hava kalitesine genel bakış, kentsel su kaynaklarını yönetmek için akıllı yaklaşımlar, yağmur suyu hasadı ve şehir master planları üzerine yapılmış özgün çalışmalar bulacaksınız.

Etiketler

Bir yanıt yazın