Temiz Enerjiyi Eve Getiren Rüzgar Türbini Salonu

Tasarımcı Joe Doucet, rüzgar enerjisi sistemlerini evlerde yaygınlaştırabilecek bir "rüzgar türbini duvarı" prototipi tasarladı.

Görseller: Joe Doucet

İklim değişikliği küresel çapta hasara yol açmaya devam ederken, insanlar daha verimli yenilenebilir enerji kaynakları arıyorlar. Bu sorunla mücadele etmek için her yıl yeni teknolojiler geliştirilirken, eski bir enerji kaynağı olarak rüzgar enerjisi, uygun maliyeti ve verimliliği ile bütün alternatifleri hepsini geride bırakmaya devam ediyor. Fakat bu uygun koşullara rağmen bu teknolojinin, müdahaleci fizikselliği nedeniyle evlere henüz tam anlamıyla entegre olamadığını söylemek mümkün. Bu düşünce ile Joe Doucet, evlerde enerji kazanımı amaçlayan yenilikçi bir çözümü sanat ve teknoloji ile harmanladı ve bir “rüzgar türbini duvarı” tasarladı.

Tasarımcının “Rüzgar Türbini Salonu” adını verdiği proje; elektrik üreten bir mini jeneratörü çalıştıran, ayrı ayrı dönen bir dizi kanattan oluşan kinetik bir duvar. Buradan sağlanan elektrik evde veya iş yerinde kullanılabilir, duvara monte bir bataryada saklanabilir veya ev sahibine gelir sağlamak üzere ulusal şebekeye aktarılabilir.

New York’ta yaşayan tasarımcı, işlevsel olduğu kadar estetik açıdan da insana keyif veren bir tasarım hedeflediğini belirtiyor. Rüzgar türbini duvarı, aynı anda 25 eksen etrafında dönen kare panellerden oluşan bir ızgara sistem olarak üretildi. Halihazırda bir prototip üretmiş olan Doucet, bu duvarlardan birinin yaklaşık olarak yılda 10.000 kW-saatten biraz daha fazla enerji kullanan standart bir Amerikan evine gereken elektriği sağlayabileceğini ifade ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın