Televizyondan Mimarlık Eğitimi

The Canadian Centre for Architecture (CCA) tarafından düzenlenen "The University Is Now on Air: Broadcasting Modern Architecture" sergisi 1 Nisan'a kadar açık kalacak.

Günümüzde yüksek öğretim erişim ve kaliteye yönelik bir krizle karşı karşıyayken online kurslar, kurumların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor.

The Canadian Centre for Architecture (CCA)’daki “The University Is Now on Air: Broadcasting Modern Architecture” sergisi, online kursların oldukça radikal örneklerinden birisi olan The Open University’nin “A305, History of Architecture and Design, 1890–1939” dersini odağına alıyor.

1969 yılında Birleşik Krallık’taki Milton Keynes’te kurulan The Open University, o dönem iktidarda olan, İşçi Partisi’nin sosyal açıdan ilerici reformlarının bir parçasıydı. The Open University, A305 gibi dersler sayesinde yüksek öğretimi sınıfların dışına çıkarmayı amaçlıyor, buna araç olarak da medyayı kullanıyordu.


Kaynak: The Open University

The Open University tarafından 1975 ve 1982 yılları arasında televizyon ve radyo yayınları aracılığıyla sunulan bu lisans eğitimi kursu, kitlesel iletişim ve eğitim araçlarının birleştirilmesi yoluyla yapılan bilgi paylaşımına yönelik bir projeydi.

Kaynak: The Open University

Dersler The Canadian Centre for Architecture’ın Youtube Kanalında

CCA, sergiye paralel olarak Youtube kanalında “A305, History of Architecture and Design, 1890–1939” kapsamında yayınlanan yirmi dört videoya yer veriyor. Bu serinin 15 Şubat 1975’te yayınlanan ilk dersin başlığı “What Is Architecture? An Architect at Work” ismini taşıyor. Derslerin tamamına buradan ulaşılabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın