Telaşa Gerek Yok, Cinnah 19 Güvenli Ellerde!

Yaklaşık 1 hafta kadar önce Cinnah 19'un güney cephesindeki gölgelik görevi gören tuğlaların bir kısmı yerlerinden kaybolmuştu...

Cinnah 19 Apartmanı, Meydanlar Müdürlüğü İşleri Kooperatif Binası olarak Mimar Nejat Ersin tarafından 1954-55 yılları arasında tasarlandı ve 1957 yılında inşa edildi. Modern Mimarlık kurallarını gözetilerek yapılan bu apartman projesi, döneminin olduğu kadar günümüzün de hala gözbebeği.

Geçen hafta apartman koridorunda bulunan bazı tuğlaların kaybolması, duyarlı mimarlık camiasının telaşa kapılmasına, sosyal medyadan son durumu fotoğraflarla paylaşmasına neden oldu. 

Bir süredir aynı binada ikamet eden Mimarlar Derneği 1927 ise duruma el koyarak bilgileri dahilinde bir onarıma gidildiğini duyurdu. Bakımsızlıktan çürüyen tuğlaların birbirini çatlatmasıyla cephede oluşan bu boşluk kısa bir sürede onarılacak.

Mimarlar Derneği 1927’den bize gelen bilgiler doğrultusunda konu yönetim kurulunda görüşüldü, hatta bu konuda apartman sakinlerince bütçe oluşturuldu. Kısacası içimize su serpildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın