Tekzen 2011 Yılını; 39 İlde, 77 Mağaza ile Kapattı!

"Her ilde bir Tekzen" sloganıyla büyümeyi hedefleyen Tekzen, 2011 yılı sonunda Türkiye'nin en yaygın yapı market zinciri olmayı sürdürdü. "Burası Benim Evim" alt başlığı ile büyümeye tam gaz eden Tekzen, 2011 yılında da adından söz ettirmeyi başardı.

Perakende sektörünün hızla büyüyen markası Tekzen; 18 yıldır, doğru strateji ve hedeflerle, marka değerini daha da yükselterek büyümeye devam ediyor. DIY (Do It Yourself- Kendin Yap) konseptiyle, Türkiye’nin “yüzde yüz yerli sermayeli, ilk yapı marketi” adıyla başladığı bu serüvende, yaşanan küresel krizlere rağmen, doğru planlama ve geçmişinin verdiği birikimle, bugün itibariyle 7 bölgede, 39 ilde, 77 mağazaya ulaşmış bulunuyor.

2011 yılı, 2010 yılında olduğu gibi Tekzen için verimli geçti. 2011 yılı cirosunu 300.000.000 TL. ile kapatan Tekzen’in alan ve cirosal büyüme hızı son 3 yıl içinde 1.5 kat arttı. Tekzen, 2011 yılında 12 ilde, 22 mağaza açtı. Tekzen’in 2012 ciro hedefi ise 400 milyon TL.

Arama Konferansı’ndan Sonra: 2016 Yılında Tekzen
Tekzen, 2012-2016 dönemi ve yol haritası için bu ay bir de bir Arama Konferansı gerçekleştirdi. “Aklınıza İhtiyacımız Var!” alt metniyle Arama Danışmanlık’tan Oğuz Babüroğlu’nun moderatörlüğünde yapılan konferansın ilki Tekzen Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, Tekzen Genel Müdürü Ahmet Işıkgece ve Tekzen Yöneticileri öncülüğünde, ikinci arama konferansı ise Tekzen Yönetimi ve Tekzen paydaşları-iş ortaklarıyla yapıldı. Ortak akıl yürütmeyi ve görüş yaratmayı amaçlayan Arama Konferansı neticesinde 2012-2016 kadrajında; misyon-vizyon ve ana hedeflerini çizen, yol haritasında ortaya çıkan 2016 Tekzen’i şöyle: En az 4 ülkede faaliyet gösteren, 175 mağazasıyla hizmet veren, 1,5 milyar TL ciroya ulaşmış ve halka arz edilmiş bir şirket olmayı öngörüyor.
.
2012 Rotasında 15 Yeni Mağaza Daha…
2012 yılının ilk ayında, Samsun’da ikinci mağazasını Bafra’ya açacak olan Tekzen, Kayseri’de de 3. mağazasıyla müşterilerine hizmet verecek. Yurt dışı ayağında Romanya’da 2 mağazası ile müşterilerine ulaşan Tekzen’in bundan sonraki yurt dışı rotasında Irak, Gürcistan ve Kıbrıs yer alıyor.

Express’lreden Sorna Yeni Konsept Zen Harmony
Tekzen’in 77 mağazasının içinde, 2009 yılında başlattığı “mahallenize komşu geldik” sloganıyla Express konseptli 13 mağazası da yer alıyor. Express konseptli mağazalarından sonra bir yeniliğe daha imza atan Tekzen’in Express konseptli mağazalarından sonra geliştirdiği yeni konsepti ise Zen Harmony… İstanbul Beylikdüzü Perlavista AVM’de hizmet veren Zen Harmony, ev dekorasyonundan hediyelik eşyaya, organik gıdadan kozmetiğe farklı ve özel ürünlerin buluştuğu bir mağaza. Yağlı boya ve goblen tablolardan gümüş ayetlere, varak aynalardan patinalı mobilyalara, apliklerden nostalji telefonlarına değin bugüne kadar es geçilen birçok detay ve inceliğin bulanabileceği Zen Harmony’de her hafta yenilenen sürpriz ürünler satışa sunuluyor.

Tekzen % 133 Oranında Büyüdü…
Tekzen’in son dönem büyüme hızıyla ilgili olarak Tekzen Genel Müdürü Ahmet Işıgkece’nin cevabı: “2008 yılında 355.000 m2 olan toplam yapı market satış alanı son 3 yılda yaklaşık % 100 büyüyerek 350.000 m2 ilave alan yaratabilmiştir. Aynı dönemde Tekzen, 2008 yılında 71.000 m2 satış alanına sahipken 53 yeni mağaza ile % 133 oranında bir büyüme ile ilave 95.000 m2 satış alanı yaratmıştır. Büyümemiz artarak devam etmektedir. Bu veriler dikkate alındığında 2011 yılı da artan ivme ile yatırımlarımızı sürdürdüğümüz ve sektöre farklı mağaza formatlarını kazandırdığımız bir yıl olmuştur. Özetlemek gerekirse; bu dönemde modern mahallenin nalburu diyebileceğimiz “ekspres” mağazalar, ileride zincirleştirmeyi düşündüğümüz ve daha exclusive bir mağazacılık sunan “Zen Harmony”, internet üzerinden satış, ve toplu satış kanallarımızın oluşturulmasının yanısıra, yine bu dönemde, organize mağazacılıkta başarı için son derece önemli olan lojistik bacağında da yapılanarak TALM’i (Tekzen Avrupa Lojistik Merkezi) açtık. Bu merkezimiz Büyükçekmece’de 20.000 m2’lik bir lojistik depo yatırımı olarak tamamlanarak hizmete girmiştir. Lojistik şirketimiz gerek Tekzen’in, gerek tüm tedarikçilerinin ürünlerini “just in time” ilkesi ile dağıtım ve depolama hizmetleri dahil olmak üzere tam bir lojistik hizmeti sunmaktadır. Türkiye çapında, tüm bölgelerinde, TSE Belgeli bakım ve servis istasyon network’ümüzü tamamlamış ve belirli konularda ithalatımızı direkt olarak yapmaya başlamış bulunuyoruz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın