Tekstil Fabrikasınından Pastacılık Perakende Mağazasına Dönüşüm

Neri&Hu, Pekin, Çin'deki pastacılık markası Lao Ding Feng için bir merkez ofis ve perakende mağazası oluşturmak üzere eski bir tuğla depoya beton bir hacim yerleştirdi.

Neri&Hu, Pekin’deki eski tekstil üretim fabrikasını Lao Ding Feng’in genel merkezine ve bir perakende mağazasına dönüştürdü.

Fabrikanın orijinal tuğla yapısı, bir ana depo ve üç ek bina ile bir avlu bahçesinden oluşuyor.

Neri&Hu, eski beton fabrikanın çoğunluğunu korurken, geçmiş ve bugün arasında bir kontrast yaratmak için binaya yeni beton hacimler ekledi.

Çinli stüdyo, “Bunun gibi projeler için, Neri&Hu’nun stratejisi her zaman binanın şu anda hangi bölümlerinin korunup restore edilebileceğinin kapsamlı bir şekilde araştırılmasıyla başlar, bu arada herhangi bir yeni ekleme yalnızca mevcut olana saygı duymamalı, aynı zamanda onunla zıt olmalıdır, böylece eski ve yeni arasında net bir ayrım çizilebilir.” dedi.

Dönüşüm ile beraber zemin katta sergi alanı, mağaza, bahçe ve kafe yer alırken, birinci kat ağırlıklı olarak ofis alanı olarak kullanılıyor.

Tasarım konsepti, Lao Ding Feng’in imza ürünü olan geleneksel Çin tarzı hamur işlerinin yapımından ilham aldı.

Hamur işlerinin şekillerini aldığı dekoratif kalıplardan ilham alan Neri&Hu, eski tuğla “kalıbına” yeni bir beton hacmi dökerek bina için aynı yaklaşımı benimsedi. Betonu döktükten ve sertleşmesini sağladıktan sonra, uzman zanaatkarlar, beton üzerinde kabarık hamur işlerini andıracak yumuşak bir doku oluşturdu.

Neri&Hu, “Yeni ekleme ile eski bina arasındaki ara boşluklar, geçmiş, bugün ve gelecek arasında bir bağlantı duygusu getiriyor ve bu tarihi Pekin hamur işi markasına yeni bir ev veriyor” dedi.

Yeni hacim ile orijinal kabuk arasındaki boşluklarda bir kafe ve bir lobi yer alıyor.

İç mekânda kullanılan beton, boşlukları doldurmak veya yeni erişim noktalarını belirtmek için kullanıldığı gibi bina cephesine de uzanıyor.

Duvarlarda ve tavanda bulunan kare ve yuvarlak açıklıklar binaya bol gün ışığı girmesini sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın