Tekil Bir Hacme Yerleşen Dört Kutu

FCstudio tarafından tasarlanan apartman São Paulo kentinin Brooklin Novo mahallesinde yer alıyor.

São Paulo’ya taşınmadan önce 8 yıl Hollanda’da yaşamış iki genç kız ve ebeveynlerden oluşan bir aile için tasarlanan dairede Hollanda kültür ve tasarımına göndermeler içeren bir tasarım üretilmiş. Bu şekilde kullanıcıların yeni evlerinde de kendilerini tanıdık bir mekanda hissedebilmelerini amaçlanmış.

Süreçte, ailenin her dört bireyinin ayrı mekânsal ihtiyaçları dikkate alınarak 2 ayrı yatak odası, bir ofis ve bir oyun odası planlanmış. Benzer kullanımlara sahip mekanlar ise bir araya getirilmiş ve en nihayetinde mekan, iki kat yüksekliğinde tekil bir hacme yerleşen 4 kutu şeklinde organize edilmiş.

İlk kutu giriş ve tuvaletin koridorunu içeriyor. Dairenin içi ve dışı arasındaki ara bir bölümü oluşturan bu mekan yakut renginde tasarlanmış. Dairenin girişinde, asansörün hemen önünde çiftin Hollanda bibloları sergilenerek ailenin anıları ile bir bağlantı kurulmuş.

İkinci kutu, mutfağı oturma odasından ayıran masanın bulunduğu hacimden oluşuyor. Bu hacim LED aydınlatma ile günün farklı ışık hallerini yansıtabilen tensoflex aydınlatma sistemi ile donatılmış. Bu sıcak ve değişken aydınlatma sayesinde dairenin tekil veya tüm mekanlarının atmosferi dönüştürülebiliyor.

Üçüncü kutu ofisi içeren bir asma kat ve dördüncü kutu ise oyun odasının kitaplığından oluşuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın