Tehlikeli binaya ibretlik yıkım

Bayraklı Tepekule'deki 56 dairelik 2 blok, can ve mal güvenliği açısından tehlike saçtığı gerekçesiyle Bayraklı Belediyesi'nin aldığı karar gereğince yerle-bir edildi...

Bayraklı Tepekule Mahallesi’nde 1997 yılında yapımına başlanan iki blok ve 56 daireden oluşan inşaat, gerekli zamanda oturma raporu ile ruhsatını almadığı ve can ve mal güvenliğini sağlayamadığı için Bayraklı Belediyesi tarafından yıkıldı. İki binanın inşaat ruhsatlarının iptal edilmesinin ardından 3194 sayılı yasanın 39. maddesine yürürlüğe konuldu ve uygulamaya alındı.

Sahiplerine tebligat
Alınan kararların ardından Bayraklı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından binada yaşayan vatandaşlara tahliye tebligatları gönderilirken bina sahiplerine de yıkılması için tebligat yapıldı.

Bayraklı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ise yapılan tebligat üzerine başvuruda bulunan yapı sahiplerine 8 Mart günü yıkımın gerçekleştirilmesi için izin verdi. Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından bir yıkım firması tarafından başlanan çalışma ile iki bina kısa süre içerisinde yıkıldı.

Ruhsatsız yapılara geçit yok
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçe sınıları içindeki ruhsatsız ve tehlikeli yapıların tamamının mercek altına alındığını açıkladı. Başkan Karabağ, çevreye tehlike saçan yapılar konusunda yasaların emrettiği hükümlerin anında yerine getirileceğini de sözlerine ekledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın