TBB’den burslu ‘Ulaştırma Yönetimi’ eğitimi

Başkanlığını Kadir Topbaş'ın yaptığı Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), eğitim hamlelerini sürüyor.

Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi” Yüksek Lisans Programına devam etmek isteyen belediye çalışanlarına TBB tarafından burs veriliyor.

Başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yaptığı Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), dev eğitim hamlelerini sürdürüyor. TBB, Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi (UYGAR) tarafından koordinatörlüğü yürütülen “Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi” Yüksek Lisans Programına devam etmek isteyen belediye çalışanlarına burs veriyor.

Başkanlığını Başkan Topbaş’ın Ulaşım Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın yaptığı Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi’nde (UYGAR), 2008-2009 eğitim yılında başlayan “Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi” Yüksek Lisans Programı 300’e yakın öğrencisiyle eğitime devam ediyor. 2009-2010 eğitim yılı bahar yarıyılı sonunda ilk mezunlarını veren Yüksek Lisan Programı’na bu yıl da TBB desteği geliyor.

TBB ile Bahçeşehir Üniversitesi UYGAR arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde, 2010-2011 eğitim yılı güz yarı yılında başlamak üzere, “Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi” Yüksek Lisans Programında eğitim görecek belediye çalışanlarına TBB tarafından burslu destek verilecek.

Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Yüksek Lisans Programı, kariyerini geliştirmek isteyen bireylere ulaştırma ve planlama sistemlerine yönelik olarak ülkemiz koşullarına uygun yaratıcı ve yenilikçi fikirler sunarak, aldıkları görevlerde etkinliklerini artırmalarına yardımcı oluyor. Program, genel mühendislik ve planlama konularındaki problemleri çok disiplinli yaklaşımlar dahilinde çözebilmek için gerekli olan bilgileri de içinde barındırıyor. Bu programa katılanlar, kamu ve özel kuruluşlarda yönetici ve planlamacı pozisyonlarının gerektirdiği organizasyon, planlama, karar alma ve yönetim yetkinliklerini kazanıyor.

Öncelikle belediye çalışanlarına yönelik oluşturulan programda, kent estetiği, kent planlaması, peyzaj, afet yönetimi, trafik yönetimi ve kontrolü, ulaştırma mühendisliği ve planlama, ulaştırma ekonomisi vb. konularında zengin bir ders programı bulunuyor. Programa katılan öğretim üyeleri, Bahçeşehir Üniversitesi ve Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin konularının uzmanı hocaları arasından belirlendi.

Programa belediyelerin atanmış ve seçilmiş yöneticileri ile öncelikle imar, fen işleri, kentsel ulaşım sistemleri ve sinyalizasyon başta olmak üzere tüm belediye çalışanlarından koşulları lisansüstü eğitim yapmaya uygun olanların katılabiliyor. Öncelikle belediye çalışanlarına yönelik oluşturulan programda, Kent Estetiği, Kent Planlaması, Peyzaj, Afet Yönetimi, Trafik Yönetimi ve Kontrolü, Ulaştırma Mühendisliği ve Planlama, Ulaştırma Ekonomisi gibi dersler veriliyor. Program “Uzaktan Eğitim Destekli” olup, programın toplam kontenjan sayısı 80 kişi ile sınırlı. Program hakkında detaylı bilgi (http://www.bahcesehir.edu.tr/fakultesayfa/fenbilimleri/bolum/kentselgenel/id/01) internet adresinden edinilebilir.

Programdan yararlanmak isteyenler online başvurularını 21 eylül 2011 tarihine kadar Bahçeşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nün web sayfasındaki online başvuru formunu doldurarak yapabiliyor. Başvuru yapanların mülakat sınavları Üniversite tarafından oluşturulacak bir komisyon tarafından 22 Eylül 2011 tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi UYGAR Merkezinde yapılacak.

Başvurusu kabul edilen adayların, üniversiteye ödeyecekleri harç ve giderleri Türkiye Belediyeler Birliği tarafından karşılanacak. Ancak, yüksek lisans programını herhangi bir nedenle yarıda bırakanlar, kendileri ile ilgili TBB tarafından ödenen tüm harç ve giderleri ödemeyi taahhüt edecekler. Yine öğrenci, kaldığı dersin tekrarıyla ilgili kaydında harç ve giderlerini kendisi ödeyecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın