Tayland’ta Polikarbonat ve Ahşap Cepheli Bir Otel

Bangkok merkezli mimarlık ofisi Department of Architecture Co. tarafından tasarlanan Little Shelter Hotel, su geçirmez bir yüzey oluşturmak için balık pulları şeklinde düzenlenmiş ahşap ve polikarbonat kiremitlerden oluşan bir cepheye sahip.

Fotoğraflar: W Workspace Company Limited

Tayland’ın Chiang Mai şehrinde yer alan otel, ahşap cephesi ve kırma çatısıyla, konukların günbatımında panoramik nehir manzarasının keyfini çıkarabileceği bir çatı terasına da sahip.

Ofis, ahşap kiremitleri aynı boyutta yarı saydam polikarbonat levhalarla birleştirerek çağdaş bir mimari cephe yaratmak için yeni malzemeleri geleneksel sistemle birleştirme yolunu seçmiş.

İki malzemenin uyumu özellikle otelin giriş cephesinde belirgin olarak göze çarpıyor. Masif ahşap kiremitlerle tasarlanmış üst çatı alt kısımda kullanılan polikarbonat levhalar ile uyumlu bir şekilde birleşmiş.

Gündüzleri doğal ışık cepheden geçerek farklı saatlere göre değişen bir iç atmosfer yaratırken, geceleri ise iç mekanın ışıkları binayı nehir kıyısında parlayan bir fenere dönüştürüyor.

Otel’in iç mekanları, bölgeye özgü enstalasyonları barındıran ve yerel el sanatlarının çağdaş bir yorumunu sunan tasarımlarla dışarıdaki sadeliği tamamlıyor.

Misafir odaların tavanları ve duvarları, antik duvar, yüzen fener festivali, çam ormanı, Pah-Chor kanyonu gibi Chiang Mai şehrinin önemli yerlerinin ve olaylarının görüntülerinden esinlenerek tasarlanmış. 14 misafir odasının her biri için farklı olarak seçilen görüntüler, küçük ayna levhalarla kaplı yüksek duvarlara yansıtılarak gerçeküstü bir yansıma hissi yaratılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın