Tayland’ta Kahve İçme Deneyimine Odaklanan Bir Tasarım

Tayland merkezli mimarlık ofisi IDIN Architects tarafından Bangkok'un Bagna semtinde tamamlanan bir kafe olan NANA Coffee Roasters, hareketli şehrin göbeğinde gözlerden uzak yeşillikler içerisinde bir dinlenme alanı olarak tasarlanmış.

Tasarımcılar, ziyaretçileri gürültülü Bangna-Trad otoyolundan uzaklaştıran ve dikkatlerini kahveye yönlendiren yemyeşil bir atmosfer yaratmak için dış mekan manzarasıyla birleşen beyaz tonlu, minimalist binalardan oluşan bir küme tasarlamış.

Bu konsept aracılığıyla; uygulama, mimari, iç mekan ve peyzaj arasındaki sınırların bulanıklaşması ile sakinleştirici bir botanik ortam sağlanmış. Yansıtıcı cam mozaiklerle oluşturulmuş iç kaplaması sayesinde, dış mekanın yeşil manzarası kesintisiz şekilde mekan içerisine yansıtılmış.

Kafe içerisinde yer alan tüm bölümler basit ve işlevsel olacak şekilde tasarlanmış. Cesurca eğilime sahip çatı; kafe bölümü, Speed Bar ve iç mekan koltuklarının bulunduğu üç ayrı kütleyi kapsayacak şekilde tasarlanmış.

Mevcut yapının ön kısmı Slow Bar ve servis bölgesinin bir kısmını içerirken, bu binaların arkasına, daha fazla mahremiyet için peyzajla çevrili bağımsız bölmeler olarak tuvaletler eklenmiş.

Sadelik ve işlevsellik, ana odağın kahve içme deneyimi etrafında döndüğü iç mekanlara kadar uzatılarak ana servis tezgahı bölümünde güçlü bir şekilde vurgulanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın