Tayland’da Bir Çocuk Hastanesi

Hastaneleri daha hoş ve sıcak ortamlar haline getirmek için projeler üreten Integrated field, çocuklar için de aynı keyifli ortamı yaratmanın yollarını arıyor.

Çocuk zihniyetiyle yola çıkılan EKH Çocuk Hastanesi’nin tasarımında giriş holünün hemen önünde dev bir kayak konumlandırılmış, her kliniğin bekleme alanını kapalı yüzme havuzu da dahil olmak üzere bir oyun alanına dönüştürerek eğlenceli bir yer haline getirilmiş.

Tüm bu eğlenceli unsurlarla hastane içerisinde çocuklar ve diğer ziyaretçiler için samimi, sıcak ve güvenli bir ortam yaratılmış.

Projede yer alan kapılar, oturma üniteleri dahil tüm unsurlar çocukların erişebileceği ölçülere göre hesaplanmış. Tüm nina genelinden, çocukların hayal gücünü harekete geçirmek için pastel renkler kullanılmış.

Bekleme salonun bir bölümü oyun alanı olarak tasarlanmış ve bu şekilde bekleme sırasında ebeveynler ve çocukları arasındaki etkileşimin güçlendirilmesi sağlanmış. Genç hastaların aşırı parlak ışıktan rahatsız olmamaları için hastane genelinde dolaylı ışık kullanılmış.

Hastanede, standart, özel veya süit oda olarak değil, daha dostane isimlerle Balina, Kaplumbağa, Aslan ve Tavşan Takımyıldızı olarak sınıflandırılmış dört oda tipi bulunuyor. Her oda farklı bir renkte dekore edilmiş ve yatağın üzerine, hem standart bir aydınlatma hem de iyi bir gece uykusu için uygun bir aydınlatma seviyesi sağlayan özelleştirilmiş bir lambayla birlikte karanlıkta parlayan bir takımyıldız yerleştirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın