Tayland Sokaklarından İlhamla Tasarlanan Ortak Çalışma Alanı

Tayland'da daha yeni ve daha ileri teknolojilerin doğuşuyla birlikte dijital iş yerleri gelişirken bu yöntem son dört ila beş yıldır tartışılmaya devam ediyor. Bunun başlıca nedeni, birkaç kuruluşun ve çok sayıda insanın uzaktan çalışmanın olasılığı ve pratikliği konusunda ikna olmaması.

Ortak çalışma alanları, tam zamanlı işi olmayan insanlar veya gelecekte işlerinde meydana gelecek olası değişiklikleri karşılayabilecek küçük ölçekli bir alan arayan ufak şirketler için ideal seçim.

Bangkonglu mimarlık ofisi pbm, Tayland halkının çeşitliliği, eğlencesi ve karakterinin bir yorumundan yola çıkarak SOCO: Co-Working Space’i tasarladı. Ekip, bir yemeğe benzettikleri tasarımı, ekşiden tatlıya, tuzludan baharatlıya kadar lezzetlerin bir karışımı şeklinde yorumluyor.

Mobilya tasarımı, SOCO’nun kimliğini simgeleyen bir Tayland baharat setinden ilham alıyor. Duvarlar için seçilen renk tonu, çalışma alanının her bir parçasının farklı yaşam tatlarıyla nasıl dolduğunu göstererek, zevklerin sonsuz birleşimini yansıtıyor.

“Harika çeşitliliği ile uykusuz, huzursuz başkent ‘Bangkok’un renkleri dekoratif unsurlarla tasarıma aktarılıyor. Bunlar, dükkanların pencerelerine yerleştirilen ferforje demirler, bir yolun iki yanındaki elektrik direkleri, kaldırımlar veya elektrik hatlarının keskin siluetleri gibi Tayland halkının günlük yaşamında yaygın olarak bulunan sıradan şeyler ve tümü, şehrin yaşamını yansıtan, fark edilebilir çeşitlilik ve inanılmaz enerjiye ev sahipliği yapıyor.”

Tasarım, kullanıcılara daha kişisel bir alan yaratmak için ortak alanın oturma seviyesini yükselterek, alanın ekstra yüksekliğinden en iyi şekilde yararlanıyor.

Ek olarak, farklı oturma seviyeleri yaratan mekansal uygulama, ortak çalışma alanını daha geniş ve açık hale getirirken, koltukların birbirinin görüşünü engellemesini ortadan kaldıran, alçalan oturma seviyeleri sayesinde kullanıcıların alanı daha geniş bir şekilde görmelerini sağlıyor.

Küçük bir ofis alanı olan özel ofisin içindeki dikey depolama alanı, maksimum mekansal kullanım sağlıyor. Kendi gizli bölmeleri olan basamaklar, dolapların alt kısmında gizlenecek şekilde tasarlanmış.

Yönlendirme işaretleri, Bangkok sokaklarında bulunan, özünde Tayland tasarımına sahip reklam ilanları ve broşürlerden ilham alan hileler içeriyor ve Tayland sokak yaşamının çekiciliğini ve eğlencesini, benzersiz dekorasyon öğelerinin somut biçiminde mekana katıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın