Tatilden Önce, Tatil Gibi Bir Gün İçin!

VitrA Çağdaş Mimarlik Dizisi'nin ikinci sergisi olan "LÜTFEN RAHATSIZ ETMEYİN"in basın açılışı, 6 Şubat 2013 günü İstanbul Modern'de yapıldı.

Geçen sene “VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi Sunar: Mutluluk Fabrikaları” ile oldukça ses getiren çalışmanın bir nevi devamı niteliğinde olan “LÜTFEN RAHATSIZ ETMEYİN” sergisinin bu yıl ki küratörü Ertuğ Uçar olarak belirlenmişti.

Geçen yıl ticari yapılar üzerine yoğunlaşılan çalışmada bu yıl turizm ve rekreasyon yapılarına odaklanılıyor. Dolayısıyla sergi de metin olarak tatil kavramını ele alıyor.

Aynı zamanda sergi mekanı da olan İstanbul Modern’de gerçekleşen basın toplantısı VitrA’dan Hüsamettin Onanç’ın konuşması ile başladı. Onanç, kurum olarak 3 değerin; yenilikçi, yaratıcı ve tasarımın önemine vurgu yaparak, mimarlığın VitrA için yerinden bahsetti.

Projenin ortakların TSMD adına konuşan TSMD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Hatırlı, VitrA Çağdaş Mimarlik Dizisi’nin çok büyük bir eksikliği kapadığını belirtirken, “Çağdaş mimarlığı belgelemeyi hedefleyen bu proje ile önce ticari yapıları şimdi ise turizm ve rekreasyon yapılarını belgeledik,” dedi.

“VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi Sunar: LÜTFEN RAHATSIZ ETMEYİN” küratörü Ertuğ Uçar ise serginin temasının aslında çok evrensel bir söylemden, standardize olmuş bir karton parçasının, bir nevi “klasikleşmiş” ve “klişeleşmiş” bir tatil objesinden yola çıkarak oluştuğunu belirtti.

Temanın kendisine bir brif olarak geldiğini belirten Uçar, “Bana bir kapı açıldı, ben bir kapı açtım sanatçılar ise bambaşka kapılar açtı,” dedi.

Burak Arıkan, Kerem Ozan Bayraktar, Nermin Er, Erdem Ergaz ve Meriç Kara’nın işlerinin bulunduğu sergi 7 Şubat 2013 – 7 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul Modern’de. Tatilden önce, tatil gibi bir gün için İstanbul Modern’e!

Etiketler

Bir yanıt yazın