Taşyapı’nın Koşuyolu’ndaki Yüksek Katlı Otel Projesine Tepki Giderek Büyüyor

Taşyapı'nın İstanbul Anadolu Yakası E5 hattı üzerinde yapmayı planladığı yüksek katlı otel projesi çevrede yaşayanların tepkisi ile karşılaştı.

Karacaahmet Mezarlığı’na çok yakın bir konumda bulunan inşaat alanında bugün (19 Nisan) bilirkişi keşif toplantısı vardı.

“Koşuyolu Çevre Gönüllüleri”nin yaptığı çağrıyla inşaat alanına gidenler ellerinde taşıdıkları pankartlar ile projeyi protesto ettiler.


Fotoğraf: Validebağ Gönüllüleri

Haydarpaşa Hotel

Taşyapı’nın internet sitesinde “Haydarpaşa Hotel” olarak tanıtılan projenin tasarımı tanınmış mimarlık ofisi Atkins’e ait. Proje şu sözler ile tanıtılıyor.

İstanbul’un dünyanın önde gelen metropollerinden bir tanesi haline gelmesi ile birlikte; Asya Yakası’ndaki otel ihtiyacı da giderek artmıştır. İzmit Bölgesi’ndeki ulusal ve uluslararası işletmelerin sayısının sürekli artması bölgedeki dinamik yapıyı tetiklemiş ve bölge bir cazibe merkezi haline gelmiştir.

İngiltere’nin öncü firmalarından Atkins Global Architectural Design tarafından tasarlanan otel; ilgi çekici mimari tasarımı, servis konsepti ve sunduğu imkanlar sayesinde Anadolu Yakası’nın sosyal, kültürel buluşmalarının merkezi olmayı hedeflemektedir. E-5 üzerine kurulacak olan otel İstanbul’un çeşitli güzergahlarından ulaşım kolaylığı da sağlayacaktır. Ayrıca Marmaray toplu taşıma yakın bir konumda bulunmaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın