Taşkışla ICBEST 2017’nin Ev Sahibiydi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 15-17 Mayıs’ta ICBEST 2017 Uluslararası Konferansı'nda çağdaş mimarinin önde gelen isimlerini ağırladı.

Dünyanın saygın üniversite sıralamalarından “QS World Rankings by Subject”in 2017 yılı sonuçlarına göre, bu yıl mimarlık alanında Türkiye’den listeye giren iki kurumdan biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi sponsorluğunda düzenlenen ICBEST 2017 Konferansı, 15-17 Mayıs tarihleri arasında İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde düzenlendi. 1994’ten beri Singapur, Bath, Ottowa, Sydney, Vancouver, Aachen gibi kentlerde düzenlenen konferans bu yıl İTÜ’de, öğretim üyeleri Prof.Dr. Aslıhan Tavil ve Prof.Dr. Oğuz Cem Çelik’in eş başkanlığında, Mimarlıkta Yapı ve Yapım Teknolojileri ile Yapı ve Deprem Mühendisliği çalışma gruplarındaki öğretim elemanlarının organizasyonuyla yapıldı.

Uluslararası Bina Kabuğu Sistemleri ve Teknolojileri Konferansı (International Conference on Building Envelope Systems and Technologies) başlığı altında Geleceğin Bina Kabuklarına Yönelik Disiplinler Arası Yaklaşımlar / Perspektifler (Interdisciplinary Persperctives for Future Building Envelopes) alt başlıklı konferansta, mimarlığın dünyada gittiği yön başta olmak üzere, mimarlık alanıyla ilgili birçok konu ele alındı. İTÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca’nın üniversitenin mimarlık alanındaki başarılarına odaklanan açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik; konferanslar, paneller, özel oturumlar ve öğrenci çalıştaylarıyla devam etti.

ICBEST 2017 Beatrice Gianni’yi ağırladı

Konferansa, Massimiliano Fuksas ile eşi Doriana Fuksas’ın liderliğini yaptıkları Studio Fuksas’tan mimar Beatrice Gianni de katıldı. Gianni, ekip olarak yaptıkları çalışmalar hakkında ayrıntıları izleyicilere aktardı. Kentsel düzenlemelerden havalimanlarına, müzelerden kültür merkezlerine ve konser salonlarına, kongre merkezlerinden ofislere, iç mekânlardan tasarım koleksiyonlarına dek bugüne kadar yaptıkları projelerden kesitler sunan Gianni, imzalarını taşıyan 600’den fazla projeye dair önemli bilgiler paylaştı. Avrupa’dan Avustralya’ya kadar dünyanın farklı kıtalardan çok sayıda uluslararası ödül aldıklarına dikkat çeken Gianni, başarılı çalışmalar ortaya çıkarmaya devam edeceklerine inandığını belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın