Taşınabilir Bir Mekan: Air Square

KOGA Design tarafından tasarlanan Air Square, az kullanılan kentsel alanları, onlara bir amaç ve canlı bir kamusal yaşam getirerek harekete geçiren taşınabilir bir mekan.

Tasarım, ısı adalarına maruz kalma ile yeşil ve yaşanabilir kamusal alanların eksikliğine karşı mücadele ederek iklim değişikliği sorunlarını hafifletme ihtiyacına yanıt veriyor. Üst halka, ısıyı azaltan, soğutan ve ısıdan korunma sağlayan büyük bir gölgeleme sistemi olarak tasarlanmış. Geceleri karanlık ve daha az güvenli kentsel köşelere aydınlatma sağlıyor.

Kentsel çevrenin kalitesini noktasal bir şekilde iyileştiren ve dayanıklı bir mavi-yeşil kentin inşasına katkıda bulunan tasarım, mekansal kalite, sağlık, biyoçeşitlilik ve mülk değeri getiren bir yer belirleyici görevi görüyor. Son olarak, mekansal gelişim, altyapı, inşaat, hizmetler, kamusal alan ve bölge sakinlerinin güvenliğindeki değişiklikler gibi uzun süreli iklim uyum önlemlerinin daha fazla uygulanmasını kolaylaştırarak ve hızlandırarak iklim değişikliğine uyum konusunda farkındalığı artırıyor.

Kapsayıcılık: Çeşitlilik ve eşitlik için inşa edilmiş, şehir akışı içinde engelsiz erişim ve geçirgenlik sağlıyor.

Modüler, Sabit ve Tekrar Kullanılabilirlik: Kesitlerde minimum fire ile CNC kesim kontrplak plakalardan üretilen temel, dikey ayaklar ve yatay banklardan oluşan modüler bir sistem olarak tasarlanmış. Bileşenler, gövdeye stabilite sağlayan dairesel bir yük taşıma yapısı oluşturmak için birbirine cıvatalanmış.

Adapte Edilebilirlik: Konumlandırılabilir banklar, kamusal işlevler, performanslar, çiftçi pazarları veya tek bir oturma, aydınlatma ve gölgeleme ile hepsi bir arada ortak mobilya olarak hizmet verme gibi birden fazla işlev ve programa olanak tanınmış. Air Square, şehirlerimizde yaşam kalitesini artıran bir alan yaratıyor ve birlikte yaşamanın daha tatmin edici yollarını sağlıyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın