“Taşın projenize katkısını iyi tanımlanmalı, sizin taşa kazandırdığınız senaryoyu iyi betimlemelisiniz”

Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından bu sene dördüncü kez düzenlenen ödüllü tasarım yarışmasına başvuru için son tarih 9 Ekim 2023 Pazartesi, Saat: 17:00.

Geçtiğimiz sene düzenlenen AMORF Doğaltaş Proje ve Tasarım Yarışması’nın profesyonel kategorideki birincilik ödülünün sahibi “AURA” isimli tasarımıyla Muhammed Saner Öztürkler oldu. Öztürkler ile yarışmaya hazırlık sürecini ve yeni katılacaklara önerilerini konuştuk.

Yarışmaya nasıl hazırlandınız? Projenizi kısaca anlatır mısınız?

Muhammed Saner Öztürkler: AURA, iç ortam koku kullanımına getirdiği yenilikçi senaryo ile kullanıcı etkileşimini ön plana çıkarmaktadır. Kullanıcı tercih ettiği esans ile hazırlandığı sıvıyı mermer hazneye doldurur ve taşı yuvaya yerleştirilir. Taşın sıvıyı bir miktar emen yüzeyi döndürülerek üste getirilir. Böylece koku iç ortama yayılır. Koku taş üstündeki yoğunluğunu kaybettikçe döndürme işlemi tekrarlanır. Kapalı haznede sıvı buharlaşması engellenerek uzun süreli kullanım sağlanmıştır.

Yarışmaya hazırlanırken, kullanım senaryosunu mermerin özelliğinden yararlanarak hazırlayabileceğim bir çalışma yapmak istedim. Bu bağlamda yaptığım araştırmalar ile esansın taş yüzeyine tutunabileceği bir senaryonun ilgi çekebileceğini öngördüm. Mermer aksesuar kullanımına getirilen yenilikçi ve dinamik senaryo ile ürün katma değerini arttırmayı hedefledim.

Yarışmanın size ne gibi faydaları oldu?

Muhammed Saner Öztürkler: Tasarım sürecinde yapılan araştırmalar ile mermer sektörünü tanımanın ve bu yönde yapılan çalışmanın benim için yeni bir deneyim olduğunu söyleyebilirim. Prototip üretim sürecinde teknik geri bildirimler ile ürün tasarımının geliştirilmesi de bu deneyimin bir kazanımı oldu.

Bu sene katılacaklara neler tavsiye edersiniz?

Muhammed Saner Öztürkler: İlk olarak, yarışmanın kurallarını ve gereksinimlerini iyice anlamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Taşın projenize katkısını iyi tanımlanmalı, sizin taşa kazandırdığınız senaryoyu iyi betimlemelisiniz. Projenizi seçerken ilgi alanlarınıza ve güçlü olduğunuz konulara odaklanmanız, başarınızı arttırıp sürecinizi daha eğlenceli hale getirebilir. Umarım bu tavsiyeler, gelecek yarışma katılımcılarına yardımcı olur. Başarılar dilerim.

AMORF Doğaltaş Proje ve Tasarım Yarışması 2023

 

Etiketler

Bir yanıt yazın