Tasarımüssü Ambalaj Tasarımıyla Red Dot Ödülü Kazandı

Tasarım Üssü şirketi bu sene 9 ulusal ambalaj ödülü 3 uluslararası tasarım ödülü kazandıktan sonra son olarak tasarım dünyasında en iyi bilinen Red Dot ödüllerinden de birini kazandı.

Tasarımüssü şirket müdürü Gamze Güven tasarımı Tekirdağ Rakı Ailesi, Red Dot Design Awards’da “Communication Design 2011” ödülü sahibi oldu.

Almanya’da gerçekleşen Uluslararası Red Dot Design Awards, tasarım adına dünya çapında kabul gören ve bilinen bir yarışma. 1955 yılından bu yana endüstriyel tasarım, ambalaj tasarımı, reklam ve interaktif medya gibi tasarımın çeşitli dallarında verilen Red Dot Ödüllerine her sene ortalama 50 ülkeden binlerce tasarım ödül için başvuruda bulunuyor.

Gamze Güven, Yeni Rakı şişesinden Opet madeni yağ ambalajı tasarımına, Komili zeytinyağı şişelerinden, Binboa votka şişe tasarımlarına kadar yüzlerce tescilli tasarıma imza atmış olan, Türkiye’nin ilk kuşak endüstriyel tasarımcılarından. Güven, ödüle ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “Tekirdağ Rakı ailesinin ambalaj tasarımlarımızla ilk kez başvurduğumuz Red Dot Design Awards’dan Communication Design 2011 ödülü kazandığımıza çok memnun oldum. Son yıllarda birçok Türk endüstriyel tasarımcının kazandığı uluslararası ödüllerle Türkiye’nin ürün tasarımı hizmetinde dünya standartlarını yakalamaya başladığını düşünüyorum. Artık Türkiyeli endüstriyel tasarımcılar aldıkları eğitim, sahip oldukları deneyim, yaratıcılık düzeyleri ve özverili çalışmalarıyla uluslararası projeler yapabilecek, ürün tasarımı hizmeti ihraç edebilecek yetkinliktedirler.”

Gamze Güven ve Tasarımüssü Hakkında
ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü mezunu olan Gamze Güven, yüksek lisans derecesini ODTÜ Mimarlık Fakültesinde tamamladı. Ürün tasarımı alanındaki 23 yıllık mesleki hayatını, son 12 yıldır kurucusu olduğu Tasarım Üssü çatısı altında sürdürmektedir.

Mey İçki, Eti, Komili, Vitra, Opet, Ana Gıda, Şişecam, Altıparmak, PSL World, Bocci, Bodino, Ritzenhoff gibi çeşitli sektörlerde, seri üretim yapan birçok ulusal ve uluslararası endüstri kuruluşuna, Gamze Güven ekibi ile birlikte tasarım hizmeti ve danışmanlığı yapmaktadır.

Gamze Güven, profesyonel ürün tasarım hizmetlerinin yanı sıra Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nda başkan yardımcılığı ve Bilgi Üniversitesi Tasarım Kültürü ve Yönetimi Sertifika Programı’nda yarı zamanlı öğretim görevini sürdürmektedir. Gamze Güven’in 100’den fazla tasarım tescili ve özellikle ambalaj tasarımlarıyla birçok ulusal ve uluslararası tasarım ödülü bulunmaktadır.

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın