Tasarımlarımızın odağında insan var

53 yıl önce Sivas'ta üretime geçen, bugün büyük bir tasarımcı ekibiyle çalışan ve çevre dostu ofis mobilyaları üreten Ersa, İstanbul Fulya'da bir showroom açtı.

Sivas’tan yola çıkan ve Ankara’da büyüyen Ersa Ofis Mobilyaları, İstanbul’da ilk ‘showroom’unu Fulya’da açtı. Ofis mobilyaları, koltuk ve kanepe gibi oturma grupları üreten Ersa, 1958 yılında Metin Atabey Ata tarafından kurulmuş.
Bugün ailenin üç kuşağı da yönetimde. Yaklaşık 60 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren üç fabrikaya sahip Ersa; ABD, Avrupa, Rusya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yapıyor. Grubun yeni hedefi ise iç piyasada tanınarak daha geniş kitlelerle buluşmak.

Geri dönüşümlü mobilyalar
Ersa, 1962 yılında Metin Ata’nın tasarladığı ilk sandalye koltuktan beri fonksiyonel, pratik, ergonomik ve kişiselleştirilebilen tasarımlarıyla dikkati çekiyor. Ürünler doğal malzemeler, aydınlatma üniteleri, teknoloji ürünlerini entegre eden parçalar gibi, kullanıcılara kendini iyi hissettiren küçük ayrıntılarla destekleniyor. Renkli, neşeli tasarımlarla, çalışma ortamının enerjisi yükseltiliyor.

Genel Müdür Yardımcısı, ikinci kuşaktan Ercan Ata, tasarımlarının odağına insanı koyduklarını, modern çalışma ortamına rahatlık ve değer katan, çevre dostu, geri dönüşümlü mobilyalar ürettiklerini söylüyor. Ece ve Oğuz Yalım tarafından üretilen Twins adlı koltukla 2011 Red Dot tasarım ödülünü almaları bir rastlantı değil.

Aykut Erol, Ece Selamoğlu Yalım, Murat Erciyas, Oğuz Yalım, Sezgin Akan, Tamer Nakışçı, Yalın Tan, Claudio Bellini, Paola De Francesco, João Ramos Silva gibi uluslararası tasarımcılarla çalışıyorlar.

Bu ünlü isimler, çevre ve insan sağlığıyla dost hammadde ve aksesuarlar kullanarak ergonomik, kullanıcıyı daha az yoran, geri dönüşümü mümkün mobilyalar tasarlıyor.

Yönetici, toplantı ve bekleme odaları, ofis bölümleri gibi ayrı ihtiyaçlara yönelik tasarımları bir konsept dahilinde estetik ve fonksiyonel bütünlük içinde sunmayı tercih ediyorlar.

Kutu İçinde Kutu
‘Kutu kutu pense, elmamı yerse, arkadaşım Ahmet arkasını dönse’ tekerlemesini duyup da çocukluğunu hatırlamayan var mıdır?

Terrace Fulya’da 1300 metrekarelik alana kurulan Ersa İstanbul Showroom’un tasarımını Yalın Tan ve Jeyan Ülkü yapmış. Ersa’nın mühendislik yeteneğini ve esnek üretim altyapısını yansıtmak amacıyla ‘Box in a Box’ (Kutu İçinde Kutu) konseptiyle tasarlanan showroom, mobilya üretiminde kullanılan farklı malzemelerle hazırlanmış.

Metal ve ahşaptan üretilen dev ‘kutu’ların yer aldığı showroom’da ürünler grafik enstalasyonlarla desteklenerek sergileniyor. Duvarlarda yer alan üretim fotoğrafları, fabrikanın içindeymiş algısı yaratıyor ve ekranlardan Ankara’daki üretim izlenebiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın